Antena Căutare

Ce e Threads și de ce platforma e deja foarte controversată în România. Ce fel de postări sunt distribuite pe aplicație

Threads este noua aplicație lansată în Europa, pe care românii au ”luat-o cu asalt”. Iată de ce e deja foarte controversată în România.

colaj de imagini cu aplicatia threads si postari Galerie
Threads este noua aplicație lansată în Europa, pe care românii au luat-o cu asalt. Iată de ce e foarte controversată în România. | Profimediaimages.ro și Capturi Threads

Ore bune au petrecut românii, zi pe zi, pe aplicația Threads, încă din prima zi de lansare. Platforma încurajează distribuirea mesajelor text și este un competitor al Twitter, actualul X. În primele zile de la lansare, pe Threads România conținutul a fost variat, de la jigniri, la rețete și glume de calitate.

Citește și: Bucuria unei bunici! Reacția unei bătrânici când primește un brad de Crăciun de la reporterul căruia i-a zis că nu-și permite unul

Ce este Threads, noua aplicație care face vâlvă în România

Threads este o nouă aplicație, creată de echipa Instagram. Presupune postarea unor mesaje, care apar pe feed-ul altor participanți din țara respectivă, și reprezintă o modalitate de a participa la conversații publice.

E simplu de folosit. Te conectezi utilizând contul de Instagram, iar postările pot avea o lungime de până la 500 de caractere și pot include link-uri, fotografii și videoclipuri cu o durată de până la 5 minute.

Platforma poate fi utilizată și fără cont. Persoanele care vor să navigheza pe Threads fără profil pot vedea conținutul de pe aplicație, pot căuta conturi, pot partaja conținut prin copierea de linkuri sau prin partajarea platformei și pot raporta conținutul Threads, dar nu pot crea o postare sau interacționa cu conținutul.

Citește și: Papa își dă binecuvântarea pentru relațiile între persoanele de același sex. Ce spune Suveranul Pontif despre ceremonia aferentă

De ce Threads e deja foarte controversată în România

Threads a fost lansată la jumătatea lunii decembrie 2023 și în Europa. A făcut vâlvă în România încă de când a fost disponibilă.

Dacă în primele zile, utilizatorii au încercat să afle care e scopul noii platforme și au asemănat-o cu Twitter, curând postările au început să capete o altă notă.

Bullying, scandal, jigniri, misoginism sunt cuvintele care pot descrie activitatea de pe aplicația Threads în România. Internauții s-au simțit liberi să comenteze postările altor utilizatori, folosind un limbaj dur. Influencerii au fost printre primele victime, existând un val de hate la adresa lor și îndemnuri la block.

Au existat, de asemenea, și derapaje ale unor nume cunoscute în online-ul românesc și în spațiul public, respectiv mesaje jignitoare la adresa unor adolescenți, făcând referire și la persoanele care suferă de retard mintal, precum și glume pe seama fetelor care s-au sinucis împreună în Lupeni.

Citește și: Rezultate Loto 21 decembrie 2023 la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus. Numere câștigătoare de joi

După câteva zile în care cele de mai sus au predominat, lucrurile s-au mai liniștit. Poate și pentru că au apărut primele sancțiuni.

Derapajele și postările, care sunt raportate către echipa Intagram, sunt șterse de platformă și sunt pedepsite de Meta prin impunerea unor restricții nu pe Threads, ci pe Instagram.

Dincolo de valul de hate, pe Threads există și conținut benefic, cu informații prețioase sau umor de calitate. Platforma, care concurează cu Twitter, oferă utilizatorilor un spațiu mai mare în care să se exprime și să se conecteze cu oamenii cu care rezonează.

Bucuria unei bunici! Reacția unei bătrânici când primește un brad de Crăciun de la reporterul căruia i-a zis că nu-și pe... Programul Metrorex de Crăciun și Revelion. Cum circulă metroul în perioada sărbătorilor în 2023...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x