Antena Căutare

Ce sărbătoresc credincioșii astăzi, 17 iulie. Rugăciunea pe care o spui te va proteja de rele, bolile trupești și sufletești

Astăzi, 17 iulie, este o zi importantă pentru credincioși, fiind sărbătorită Sfânta Mare Muceniţă Marina.

rugaciune sfanta marina Galerie
Ce sărbătoresc credincioșii astăzi, 17 iulie. Rugăciunea pe care o spui te va proteja de rele, bolile trupești și sufletești | Shutterstock

Se spune că rugăciunea rostită de Sfânta Mare Muceniţă Marina, care pică în data de 17 iulie, te poate feri de duhurile rele, de bolile trupești și sufletești.

Citește și: Cine este Sfântul Sisoe, prăznuit pe 6 iulie. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești pentru vindecare grabnică

Cine a fost Sfânta Mare Muceniţă Marina, care este sărbătorită astăzi, 17 iulie 2023

Sfânta Mare Muceniţă Marina s-a născut în orașul antic Antiohia Pisidiei, astăzi în Turcia.

După ce a murit mama ei, tatăl său a dat-o unei femei, iar la vârsta de 12 ani a învățat despre credință, de la localnicii din acel sat. La 15 ani, Marina trece printr-o mare cumpănă. Ighemonul Olimvirie a aflat despre credința ei pentru Iisus Hristos, așa că a prins-o și a băgat-o în temniță, scrie Doxologia.ro.

„Peste puține zile, scoțând-o, a adus-o la judecată sa și, văzând-o, s-a spaimântat cu totul de frumusețile ei. Și, întrebând-o de unde este și cum îi este numele, ea zise: "Marina mă cheamă, născută și crescută în Pisidia; și cred în numele Domnului meu".

De aceea, nevrând ea a se lepăda de Hristos, a poruncit și a fost bătută cu toiege fără milă, pâna s-a roșit pamântul de sângele ei; apoi au băgat-o în temniță.

Și s-a făcut cutremur mare, încât se cutremură temniță, și iată a ieșit dintr-o parte a temniței un balaur suierând tare, și târându-se, părea că varsă foc împrejurul sfintei. De aceea, speriindu-se ea foarte și îngrozindu-se, ruga pe Dumnezeu.

Atunci acel groaznic balaur s-a prefăcut arătându-se în chip de câine negru; iar sfânta, luându-l de păr și găsind un ciocan, l-a bătut pe cap și peste spinare pâna l-a slăbit. După această, fiind adusă sfânta la a două cercetare și ramânând tare în credință lui Hristos, a fost supusă la multe chinuri pe care rabdându-le, ighemonul cu mânie i-a tăiat capul”, mai menționează sursa citată anterior.

Citește și: Rugăciunea mamei pentru copilul bolnav. Grăbește vindecarea, aduce sănătate, binecuvântare și ajutor divin

Rugăciunea rostită de Sfânta Mare Muceniță Marina, care te protejează de rele și de boli

Astăzi, 17 iulie, credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Marina, care și-a păstrat credința adevărată până la moarte. Rugăciunea pe care o vei rosti astăzi te va proteja de energiile negative, de gândurile rele.

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Stih: Sfântă Mare Muceniţă Marina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Muceniţă, ceea ce dănţuieşti întru Dumnezeu şi eşti plină de strălucirile Lui, dă-mi mie raze de lumină purtătoare, cu rugăciunile tale, împodobită fecioară.

Stih: Sfântă Mare Muceniţă Marina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Lucrul cel nestătător şi stricăcios al celor trecătoare, înţelepţeşte l-ai trecut cu vederea, cu înţeleaptă minte fiind împodobită, muceniţă a lui Hristos şi după dreptate te-ai învrednicit de strălucirea cea de sus.

Stih: Sfântă Mare Muceniţă Marina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Rugător vin către tine, cinstită, cu rugăciunile tale de greutăţile vieţii mântuieşte-mă, muceniţă de chinuri purtătoare şi potoleşte tulburarea patimilor mele.

Stih: Sfântă Mare Muceniţă Marina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu înţelepciunea şi cu darul luminându-se mintea ta, Sfântă Mare Muceniţă Marina, de îngrozirile tiranilor nu te-ai temut, muceniţă a Mântuitorului, cu dumnezeiască putere fiind întărită.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Calea vieţii ai arătat, Viaţa Cea Înfiinţată zămislind şi trupeşte născând-O pe Ea, Maica lui Dumnezeu şi legăturile morţii le-ai rupt”, conform canonului de rugăciuni de pe Doxologia.ro.

Abandonată la naștere și exclusă dintr-un motiv uimitor. A ajuns să vorbească detașat despre drama sa: "Au zis că l... Cine sunt Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero, propuse pentru ministerul Muncii și al Familiei, după demisia Gabri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x