Antena Căutare

Cine este Sfântul Sisoe, prăznuit pe 6 iulie. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești pentru vindecare grabnică

Cu toate că unii folosesc numele sub formă de expresie, pentru a-și exprima uimirea, se pare că Sfântul Sisoe chiar a existat, fiind pomenit în zilele noastre pe data de 6 iulie. Află din rândurile de mai jos cine era, dar și ce rugăciune să rostești în cinstea sa!

Cine este Sfântul Sisoe, prăznuit pe 6 iulie. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești pentru vindecare grabnică
Cine este Sfântul Sisoe, prăznuit pe 6 iulie. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești pentru vindecare grabnică | Captură Youtube

Sfântul Sisoe este prăznuit de către credincioșii creștini ortodoxi pe data de 6 iulie, în fiecare an, el câștigându-și locul în spiritualitate datorită mărinimiei și șansei de îndreptare pe care le-o acorda celor căzuți în păcat, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Rugăciunea mamei pentru copilul bolnav. Grăbește vindecarea, aduce sănătate, binecuvântare și ajutor divin

Cine era Sfântul Sisoe, prăznuit pe 6 iulie

Sfântul Sisoe a fost ucenicul Sfântului Antonie cel Mare (prăznuit la 17 ianuarie) și a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii și de a scoate duhurile rele.

Sfântul Sisoe a trăit timp de 72 de ani, în Egipt, și se spune că postea atât de mult, încât ajungea să nu mănânce nimic timp de mai multe zile. Prin comportamentul său din timpul vieții, el a oferit o lecție despre împăcarea de sine, smerenie și îndreptarea și ajutorarea semenilor. Se spune că însăşi ceata lui Dumnezeu, cu Iisus Hristos în frunte, a venit să-l treacă pe Sfântul Sisoe în rândul celor drepţi, potrivit sursei citate mai sus.

De-a lungul vieții sale, Sisoe ar fi făcut mai multe minuni, fiind considerat și protectorul copiilor. Într-una din zile, un om se îndreptă cu fiul sau spre chilia Sfântului Sisoe pentru a lua binecuvântare, numai că, pe drum, copilul muri, însă tatăl, fără a se tulbura, și-a continuat drumul până la bătrânul Sisoe. Când a intrat în chilia acestuia cu fiul său în brațe, a căzut la pământ pentru a fi binecuvântat. După acest gest, tatăl s-a ridicat, lăsându-l pe copil la picioarele Sfântului Sisoe. Atunci, Sisoe, necunoscând că fiul acestuia este mort, i-a spus: „Ridică-te și du-te afară!”. După ce a rostit aceste cuvinte, copilul s-a ridicat și a ieșit. În urma acestei minuni, tatăl i-a spus Cuviosului Sisoe cele petrecute cu fiul său, iar bătrânul i-a spus să nu vestească nimănui despre cele petrecute până la moartea sa.

Sfântul Sisoe a trecut la cele veșnice în anul 429, iar moartea lui a rămas și ea o legendă. Se spune că, presimţind că i se apropie sfârşitul, înconjurat fiind de ucenici, Sfântul Sisoe i-a văzut adunându-se la căpătâiul său pe Sfântul Antonie, pe apostoli, profeţi şi îngeri. La final, a venit Însuşi Dumnezeu, care le-a spus celorlalţi: „Duceţi vasul ales al pustiului!”.

Citește și: Rugăciunea puternică ce îi scapă pe credincioși de farmece și blesteme. Când și cum trebuie rostită

Rugăciunea puternică pentru vindecare grabnică pe care să o rostești de Sfântul Sisoe

„Locuitor al pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Prin rugăciunile tale, părinte, înviază-mă pe mine care sunt omorât de patimi, ca unul ce stai acum cu îndrăznire multă înaintea Vieţii.

Primind, părinte, înăuntrul inimii tale raza cea fără materie cu dragoste ai urmat după Cel Ce te-a chemat, Sfinte Sisoe, părintele nostru.

Cu rugăciunile cele de toată noaptea şi cu stările în picioare de toată ziua curăţindu-ţi sufletul, l-ai făcut pe el locaş Treimii, cuvioase.

Din fapte nicidecum nu este întru mine mântuire, că, umblând pe cărarea cea potrivnică, m-am umplut de întuneric. Dar tu, Ceea ce ne-ai răsărit nouă Lumina Cea din Lumină, luminează-mă şi mă mântuieşte şi nu mă trece cu vederea pe mine, care pier în chip cumplit. Amin!”

Rugăciunea mamei pentru copilul bolnav. Grăbește vindecarea, aduce sănătate, binecuvântare și ajutor divin... Alertă ANM! Cod portocaliu de averse, descărcări electrice, vijelii și grindină, în jumătate de țară. Ce județe sunt viz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x