Antena Căutare

Centrul Vechi din Capitala ar deveni istorie in cazul unui cutremur de magnitudine mare

Un cutremur de magnitudine mare ar transforma centrul vechi din Bucuresti in istorie. Miile de oameni care vin aici nu isi dau seama de pericolul de sub pamant. Sub euforia distractiei, multi nici n-ar avea timp sa inteleaga ce se intampla.

Multe dintre cluburile si barurile de aici sunt amenajate la demisol. In cazul in care cladirile s-ar prabusi sute de oameni s-ar trezi cu tone de moloz peste ei, fara nicio iesire. Si ca simplu trecator putem fi victima perfecta a unei fatade, a unei caramizi sau a unui balcon. O alta problema o reprezinta accesul echipajelor medicale in zone. Daca terasele nu blocheaza drumul, ambulantele ar putea intra. Insa nu si in sezonul cald.

Unele dintre cladirile au fost bombardate in razboi, zguduite in '77 si cutremurate duminica dimineata. Din fatadele interbelice au ramas doar caramizile innegrite de timp. Renovari s-au mai facut, dar doar pe interior. Mai nimeni n-a investit in reconsolidari serioase si foarte costisitoare. E aproape o minune a fizicii ca balcoanele nu cad in capul turistilor. Si totusi, petrecaretii nu se gandesc de doua ori cand aleg ringurile de dans din centrul Capitalei.

Urmatorul cutremur se apropie, spun seismologii. Si ar putea transforma Centrul Vechi in epicentrul distrugerii.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

A prezis seismul din 77! Seismologul George Prucaru avertizeaza din nou: "Un cutremur de magnitudine 7 se poate pro... Iarna sufla si prin buzunarele romanilor: Care sunt cele mai economice solutii pentru incalzire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x