Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cercetătorii au stabilit felul în care sistemul imunitar luptă împotriva Covid-19. Cine sunt persoanele care se recuperează rapid, ca după o răceală

Oamenii de știință din toate colțurile lumii încep să ”deslușească” noul tip de coronavirus. De această dată, experții din Australia au stabilit cum luptă sistemul imunitar împotriva COVID-19.

Cercetătorii au stabilit felul în care sistemul imunitar luptă împotriva Covid-19

Astfel, în cadrul cercetării lor, ce a fost publicată în revista Nature Medicine, oamenii de știință au explicat că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus se recuperează ca după o răceală.

”Această descoperire este foarte importantă pentru că ne ajută să înțelegem cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus.”, a declarat profesoara Katherine Kedzierska, co-autorul studiului.

Ibuprofenul în vremea pandemiei. Experții își dau „palme științifice”, iar noi, plebea, ne uităm la ei speriați și neputincioși. Între fapte și fake-news

Conform experților, mulți dintre oamenii care s-au vindecat de coronavirus au făcut-o întrucât sistemul lor imunitar a fost puternic și a reușit să combată virusul COVID-19.

Ba mai mult, oamenii de știință au descoperit patru tipuri de celule ale sistemului imunitar care apar pentru a lupta cu noul coronavirus. Acestea au fost, însă, observate în cazul persoanelor care se confruntă cu o infecție de nivel mediu ori de mijloc și care nu suferă de alte afecțiuni.

Identificarea acestor celule îi vor ajuta pe oamenii de știință să stabilească felul în care evoluează virusul, potrivit profesorului Bruce Thompson.

„Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir. Nu m-au lăsat să merg”. O româncă din Italia, despre viață și moarte în vremea coronavirusului

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat la nivel mondial

În acest moment, la nivel mondial există 199.476 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar dintre acestea peste 8.000 au murit. Cele mai multe decese s-au înregistrat în China, Italia, Iran și Spania.

Recomandari