Căutare Live

Constanţa: Incidentul de la grădiniţă, unde un dulap a căzut peste un copil, analizat de o comisie de la Inspectoratul Şcolar

Incidentul de la Grădiniţa ”Perluţele Mării” din municipiul Constanţa, unde un copil de cinci ani a fost rănit de un dulap care a căzut peste el, va fi analizat de o comisie de cercetare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Mobilierul de pe hol, care a căzut peste copil, a fost mutat de acolo pentru a nu mai pune în pericol siguranţa altor persoane.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei s-au deplasat joi la grădiniţa respectivă pentru a constata cum a fost gestionat incidentul de miercuri după amiază.

“În dimineaţa zilei de 12 decembrie, inspectorul şcolar general Sorin Mihai şi inspectorul şcolar general adjunct Anca-Iuliana Dragomir s-au deplasat la Grădiniţa Perluţele Mării Constanţa pentru a constata - într-o primă etapă - modul în care a fost gestionat incidentul înregistrat cu o zi în urmă în această instituţie şcolară”, a precizat sursa citată.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar va analiza modul cum s-a produs acest incident.

“În perioada imediat următoare, Inspectorul Şcolar General va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situaţiei, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgenţă mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea şi siguranţa preşcolarilor, părinţilor şi cadrelor didactice din instituţie” se mai arată în comunicat.

Inspectorul şcolar genral Sorin Mihai spune că această situaţie este una regretabilă.

“Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va monitoriza în permanenţă soluţionarea acestei situaţii, urmărindu-se o aplicare clară, transparentă şi eficientă a prevederilor legale în vigoare. În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica şi altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situaţie regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preşcolarilor un proces educaţional derulat într-un spaţiu securizat”, a declarat Sorin Mihai.

Miercuri, în jurul orei 17, la Grădiniţa Perluţele Mării, un copil în vârstă de cinci ani, însoţit de mama lui, din joacă, s-a agăţat de un dulap aflat pe holul instituţiei.

“Deşi piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenţia rapidă a angajaţilor din grădiniţă, aflaţi în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu şi asistenta medicală), s-a constatat că preşcolarul era conştient, nu prezenta răni deschise sau sângerări”, mai precizează comunicatul.

Asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 şi, implicit, la unitatea de învăţământ s-au deplasat şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Ambulanţa a preluat copilul însoţit de către părinte şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa.

“În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniţei ţine în permanenţă legătura cu părintele preşcolarului şi, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă”, au afirmat reprezentanţii IŞJ Constanţa.

Sursa : news.ro

Un bărbat din judeţul Constanţa şi-a bătut soţia cu un obiect din lemn până când a murit... Debridat, un medicament ce tratează tulburările gastrointestinale, retras de pe piață de urgență: ”Sunt șase ca un corp ...
Parteneri
Zodii norocoase în dragoste pe data de 14 august 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Catine.ro
Ultimele știri
x