Gripa continuă să facă victime în România. Află cum trebuie să ne ferim de gripă și care este adevărul despre această boală care se extinde cu repeziciune în sezonul rece.
Cum poți face diferența dintre gripă și răceală? Principala diferență dintre răceala și gripă constă în durată mai scurtă de manifestare și într-un mod mai puțin agresiv la răceală, în timp ce gripa se manifestă într-un mod mai agresiv și are o durată de manifestare mai lungă, ce poate conține episoade severe.
În comparație cu răceala care poate apărea pe tot parcursul anului, gripa în schimb, este mult mai des întâlnită în intervalul noiembrie - februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.
Simptome gripă. Află cum se manifestă boala
În cazul gripei - debutul este brusc şi violent. Febra, de 39 - 40 de grade, este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Febra poate dura de la 3 până la 5 zile. Tusea este şi ea prezenta şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.(csid.ro)
Cum ne ferim de gripă
Vaccinurile împotriva gripei reduc severitatea simptomelor şi protejează împotriva complicaţiilor care ar putea să apară. În plus, adoptarea unui mod de viaţă igienic, asigurarea unui aport constant de vitamine şi minerale din fructe şi legume, hidratare şi somn suficient contribuie la ţinerea sub control a virusului.
Tratament gripă. Ce trebuie să conțină tratamentul complet atunci când ai gripă
Cosultați medicul înaite de a începe un tratament! Cu toate că tratamentul este diferit în funcție de simptomele fiecărui bolnav, toate tipurile de terapie trebuie să acţioneze în mod esenţial ca un antispatic, un antiinflamator pentru căile respiratorii şi un emolient pentru fluidizarea secreţiilor nazale.
Manualul unic va dispărea! Ministrul Educației a făcut anunțul: ”Vor fi făcute evaluări pe calitate!”... Din 2019, se schimbă pașapoartele Cum vor arăta noile documente și ce trebuie să facă românii care dețin unul...