Antena Căutare

Atenție, români! Dacă telefonul sau calculatorul prezintă acest semn înseamnă că hoții sunt pe urmele tale!

O nouă înşelătorie prinde contur în România. Hoţii acţionează de la distanţă și îi lasă pe români fără sume importante din bani! Totul începe cu un telefon!

O nouă înşelătorie prinde contur în România. Hoţii acţionează de la distanţă și îi lasă pe români fără sume importante din bani! Totul începe cu un telefon!

Practic, hoții preiau controlul asupra calculatoarelor sau telefoanelor şi apoi contactează victimele în numele unui gigant IT.

Susţin că oferă gratuit ajutor, doar că românii rămân fără banii din conturi şi fără informaţiile stocate pe dispozitivele electronice.

Înşelătoria începe cu un mesaj primit pe telefon sau pe calculator. Inclusiv mama unui poliţist care se ocupă de prevenirea fraudelor a fost la un pas să rămână fără economii.

Fără să ştie, cu acel click, utilizatorul îşi pierde toate datele. Cei care nu acceseală linkul sunt sunaţi de atacatorii digitali. Aceştia pretind că sunt reprezentanţi ai unor giganţi IT care pot rezolva gratuit problema. Printr-o accesare de la distanţă.

Numeroase plângeri au primit doar anul acesta poliţiştii, iar două dintre victime au rămas fără 10.000 de lei. Având acces necondiţionat la calculator, infractorii şi-au transferat singuri banii din contul victimelor. Problema e că înşelăciunile şi atacurile online se înmulţesc în România, spun specialiştii în securitate cirbernetică.

Iar infractorii sunt greu de identificat. Poliţia Română crede că mulţi dintre ei îşi conduc afacerile de pe alte continente. Experţii le recomandă românilor să aibă sistemul de operare actualizat, atât pe telefon, cât şi pe calculator. Astfel, pot fi respinse atacurile.

Accident mortal la Sighișoara! Sunt mai multe victime în urma impactului violent!... Imagini de groază! O femeie își îneacă bebelușul în somn, drept pedeapsă pentru că o trezește în fiecare noapte! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x