Antena Căutare

DNA a inceput din nou urmarirea penala a lui Miron Mitrea

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au reinceput urmarirea penala impotriva fostului ministru al Transporturilor in perioada 2000-2004, senatorul PSD Miron Mitrea, in dosarul in care acesta este acuzat de luare de mita.

Senatorul PSD a fost chemat joi la DNA, iar, la iesirea de la audieri, el a declarat ca "mi-au dat un proces-verbal ca reiau dosarul. Eu le-am spus in scris ce cred despre ce fac ei. Le-am spus sa fie mai atenti la procedura. Acum au inceput din nou, ok, in regula".

In 31 ianuarie 2011, un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Directia Nationala Anticoruptie, apreciind ca sunt anumite vicii de procedura. Decizia a fost contestata de DNA la completul de cinci judecatori al ICCJ, care a stabilit, cu doua voturi impotriva (judecatorii Aida Popa si Ionut Matei) si trei pentru (judecatorii Mariana Ghena, Georgeta Barbalata si Traian Gherasim), restituirea dosarului la DNA.

Fostul ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, senatorul Miron Mitrea a fost trimis in judecata de DNA in 5 martie, fiind acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Alaturi de Mitrea au mai fost trimisi in judecata fostul inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Irina Paula Jianu, precum si fostul arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari, Nicolae Popescu.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite, in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al ISC.

Potrivit procurorilor anticoruptie aceasta suma a reprezentat contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de societatile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls si Regal Glass, toate din Bacau, la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Foto: Intactimages

Un medic rezident din Galati s-a pozat cu un cadavru... Presedintele Bancii Carpatica, condamnat la inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x