Antena Căutare

După ploi și ninsori, un alt fenomen periculos amenință România! Ce spun specialiștii

România parcă nu a scăpat de iarnă după ce în mai multe zone din țară s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, deși ne aflăm aproape de finalul lunii aprilie.

România parcă nu a scăpat de iarnă după ce în mai multe zone din țară s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, deși ne aflăm aproape de finalul lunii aprilie.

Potrivit estimărilor făcute de specialiști, în Transilvania stratul de zăpadă a ajuns deja la 20 de centimetri. La Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului și Brașov stratul a atins 14-15 centimetri.

Și nici ultima prognoză făcută de meteorologi nu pare să aducă vești foarte bune.

Cea mai mare parte a țării va fi cuprinsă de brumă și în anumite zone solul va îngheța. Totul este cauzat de fenomenul petrcut în noaptea de vineri către sâmbătă, atunci când precipitațiile se vor opri și temperaturile vor scădea dramatic, până la -10 grade Celsius.

Vineri, 21 aprilie, vântul va avea intensificări temporare în zonele de est, unde va atinge 55-65 km/h.

Meteorologii nu se opresc aici și spun că ne așteaptă și o vară cumplită!

În Moldova și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va continua să ningă. Nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei se vor afla în continuare sub precipitații, dar sub formă de lapoviță și ninsoare.

Specialiștii au emis o avertizare meteo pentru perioada 21 aprilie (ora 09:00) – 22 aprilie (ora 09:00), când se vor înregistra fenomene precum îngheț la sol și brumă, vremea devenind extrem de rece.

Toate regiunile vor prezenta temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. În noaptea de 21-22 aprilie, acestea vor fi preponderent negative.

Mulți se întreabă când vom scăpa de vremea rea! Ce anunță meteorologii?

Potrivit Agerpres, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că, în cele două zile cu condiții meteo nefavorabile, au fost înregistrate efecte negative în 22 de județe ale țării, la nivelul infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval, în alimentarea cu energie electrică.

"La nivelul Capitalei și în județul Ilfov nu au fost înregistrate efecte semnificative ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase. Potrivit Infotrafic, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile la nivel național sunt închise circulației rutiere opt drumuri naționale, nouă drumuri județene și un drum comunal", a precizat Cătălin Chirca, oficial IGSC, pentru Agerpres.

Este vorba despre drumurile naționale: DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui; DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Foltești) și limita cu județul Vaslui; DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui; DN24B Albița — Huși, județul Vaslui; DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui; DN15D Piatra Neamț — Roman, județul Neamț; DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea; DN 1 H, tronsonul Alesd — Sinteu (județul Bihor).

În vârstă de 52 de ani, Marcela Bucă, cea care și-a îngropat fiul în urma tragediei de la „Colectiv”, a născut o fetiță.... Credincioși din toată țara s-au adunat la Mănăstirea Dervent, din judetul Constanta, pentru a lua apă sfințită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x