Antena Căutare

Evaluarea Națională la clasa a IV-a: Subiecte și cât durează testarea

Evaluarea Națională la clasa a IV-a: 14-16 mai 2019. Calendarul de evaluare națională clasa 4 anunță trei zile de testare: Limba română, Matematică, Limba Maternă. Află modele subiecte primite, calendarul probelor și cât durează testarea 

Evaluarea Națională la clasa a IV-a: Subiecte și cât durează testarea
| evaluarea nationala clasa 4

Evaluarea Națională la clasa a IV-a: 14-16 mai 2019. Calendarul de evaluare națională clasa 4 anunță trei zile de testare: Limba română, Matematică, Limba Maternă. Află modele subiecte primite, calendarul probelor și cât durează testarea

Evaluarea Națională clasa 4 vine la pachet cu emoții pentru copii și părinți. După ce săptămâna aceasta a avut loc Evaluarea Națională la clasa a II-a, e rândul elevilor de clasa a IV-a să susțină probele examenului, la Limba Română, la Matematică și la Limba Maternă (doar pentru elevii care aparțin minorităților naționale).

Evaluarea Națională clasa 4 - Subiecte

Subiectele la evaluarea națională de clasa a IV-a sunt elaborate de Ministerul Educației. Modele subiecte se pot găsi pe site-ul subiecte.edu.ro, dar le puteți vedea și mai jos:

Modele de subiecte Evaluare Națională clasa 4 - Română, Matematică, Limba Maternă

Elevii vor avea 60 de minute la dispoziție de a rezolva subiectele, date pe două numere. Subiectele de la evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează cerințele pentru toate examenele școlare. Potrivit regulilor de evaluare, subiectele de la clasa a IV-a trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu. Mai mult, subiectele trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Notarea elevilor se va face după un barem cuprins în Caietul cadrului didactic.

Evaluarea Națională clasa a 4 - De ce se ține și cât durează testarea

Evaluarea Națională la clasa a IV-a se desfășoară conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în zilele: 14 mai 2019: Limba română, 15 mai 2019: Matematică și 16 mai 2019: Limba maternă. Această testare are rol orientativ, cu scopul de a verifica dacă elevii și-au însușit elementele prevăzute de curriculum pentru final de ciclu primar și pentru eventuale modificări curriculare. Testarea se va susține în clasele în care elevii învață în mod normal, în aceeași așezare în bănci cu care sunt obișnuiți. Elevii nu vor susține evaluarea cu învățătoarea de la clasă, ci cu două cadre didactice din școală care nu au ore la ei.

Evaluare Națională clasa 4 - Calendar

14 mai 2019: Limba română
15 mai 2019: Matematică
16 mai 2019: Limba maternă

Ce înseamnă Evaluarea Națională la clasa a IV-a

Testarea vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română/ maternă, lar la matematică, cunoștințe conforme cu materia predată. Subiectele de la fiecare testare de clasa a IV-a sunt concepute astfel încât să poată fi rezolvate într-o oră.

Ca și în cazul evaluării naționale la clasa a II-a, evaluarea la clasa a IV-a va fi administrată de către un profesor care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic de asemenea fără ore de predare la copiii pe care îi supraveghează. La final, profesorul care administrează testul recuperează foile de evaluare de la elevi și le predau, pe bază de proces-verbal, președintelui comisiei, care este directorul sau directorul adjunct. Lucrările vor fi corectate în cadrul școlii, de către profesorii din unitățile școlare.

Notele la Evaluarea Națională clasa a IV-a nu se trec în catalog, ci sunt comunicate doar părinților. Acestea fiind comunicate, le urăm succes tuturor elevilor!

Citește și:

Evaluare Naționala clasa a II-a, a-IV-a si a IV-a. Modele de subiecte și ce trebuie să știi

sursa info: edupedu.ro

Apel disperat către populație! O copilă de 13 ani este de negăsit. Orice ajutor este binevenit... Mama care și-a stragulat bebelușul intrase în depresie imediat după naștere. Edi era bolnav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x