Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Fetița de 12 ani care cântărea doar șase kilograme a murit! Ea se afla sub tratament 

Fetița de 12 ani care cântărea doar 12 kilograme s-a stins din viață la două săptămâni după ce a fost internată în secția de ATI a Spitalului din Botoșani.

Fetița de 12 ani care cântărea doar 12 kilograme s-a stins din viață la două săptămâni după ce a fost internată în secția de ATI a Spitalului din Botoșani.

Inspectoratul de Poliție din Botoșani a declanșat o anchetă după ce copilul de 12 ani a murit în timp ce se afla sub tratament.

Copil de 12 ani care cântărește doar șase kilograme, internat în stare gravă! Managerul spitalului: ”A ajuns târziu la noi!”

De asemenea, polițiștii așteaptă rezultatele necropsiei și a expertizei medico legale în acest.

”În acest caz a fost deschisă o anchetă ca urmare a decesului copilului, după ce am fost informați de reprezentanții spitalului. Se fac cercetări și așteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, Maria Carp, potrivit HotNews.ro.

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Botoșani a declanșat, în urmă cu două săptămâni, o anchetă, după ce la spital a ajuns o fată de 12 ani care cântărea 6 kilograme. Copilul s-a născut cu multiple malformații și mai avea încă trei frați sănătoși.

Autoritățile au stabilit că în cazul celorlalți copii aflați în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecție, aceștia fiind bine îngrijiți.

”Am declanșat imediat după ce copilul a ajuns la spital o anchetă și am întocmit un raport, dar din păcate, copilul decedând, raportul a fost înaintat Poliției. Fiind vorba de un deces, competențele noastre se opresc aici. Urmează ca Poliția să cerceteze și să stabilească dacă există sau nu vreo vinovăție din partea cuiva. În ceea ce privește ceilalți copii din familie, au fost evaluați și s-a constatat că nu le este pusă niciun fel viața și sănătatea în pericol și au fost lăsați în familie. Față de copiii care au rămas în familie nu este vorba de vreo neglijență, însă față de copilul acesta, care a decedat, ținând cont de diagnosticele severe pe care le avea, aici medicul legist sau organele de cercetare penală pot să stabilească dacă a fost sau nu cumva vreo neglijență din partea mama ei sau altcuiva”, a spus Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

În urmă cu două săptămâni, fata de 12 ani din comuna Manoleasa a ajuns la spitalul din Botoșani malnutrită și deshidratată, ea cântărind doar șase kilograme.

Medicii au anunțat că aceasta s-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică și a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită și prezenta cel mai mare grad de malnutriție.

Recomandari