Antena Căutare

Guvernul pregateste programul "Rabla" pentru sobe. Nu ai centrala termica, nu primesti ajutor pentru incalzire

De anul viitor, ajutorul pentru incalzire ar putea fi acordat numai celor care au aparatura performanta. Persoanele nevoiase, care se incalzesc folosind sobe si boilere nu vor mai primi bani de la stat. Guvernantii cred ca, prin aceasta masura, statul nu va mai plati pierderile consumatorilor.

Autoritatile vor sa realizeze portretul consumatorului vulnerabil, care sa poata primi ajutor pentru incalzire. In aceasta categorie se incadreaza acele persoane care au un venit mai mic decat salariul minim pe economie, fie sunt batrani cu pensii mici sau persoane diagnosticate cu diferite boli grave.

Nu este suficient, spun insa autoritatile, care vor ca romanii nevoiasi sa-si inlocuiasca aparatele de incalzire neperformante cu centrale termice. Mai exact, autoritatile vor sa lanseze un nou program "Rabla" pentru sobe si centrale de anul viitor. Costurile de inlocuire a aparatelor ar urma sa fie impartite intre furnizor si consumator.

Pentru a instala o centrala termica, este nevoie de aproximativ 5.000 de lei. Doar pentru manopera si proiectare firmele cer aproximativ 1.000 de lei. Putini sunt cei care au acesti bani pusi deoparte chiar daca factura scade considerabil.

Un vatman din Iasi a fost snopit in bataie de un calator furios... Romania este in topul mondial al importatorilor de legume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x