Putem ieşi din localitate începând cu 15 mai? Depinde pe cine întrebi! Haos în declaraţii între președinte și premier

La Palatul Victoria, relaxarea din 15 mai se vede altfel decât la Cotroceni. Klaus Iohannis a anunţat primul că relaxarea vine la pachet cu restricţii şi că nu vom putea pleca din oraş aşa uşor. A urmat premierul care ne-a anunţat că vom putea merge totuşi la munte să facem alpinism. Iar spre miezul nopţii, ministrul de Interne a plusat: putem face drumeţii, putem merge la pescuit şi ... chiar în vacanţă la Bâlea Lac.

Într-o criză fără precedent oamenii aşteaptă de la oficiali răspunsuri clare si măsuri concrete. Declaraţiile sunt insa contradictorii. Preşedintele, premierul şi ministrul de Interne privesc diferit relaxarea.

Citește și: Klaus Iohannis, după întâlnirea cu oamenii de afaceri: ”România va depăși cu bine criza, dar e nevoie de o reconstrucție din temelii!”

"Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității", sunt declarațiile făcute de Iohannis.

Premierul spune că după 15 mai putem pleca în vacanță în țară

La extrema cealaltă, premierul Orban spune că putem pleca liniștiți în vacanță. Dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane, înseamnă că se pot duce la munte. Nu e clar deci dacă putem face o rezervare la munte după 15 mai, nici la ce distanţă de oraş ne putem plimba cu bicicleta sau dacă ne putem vizita rudele din alt oraş.

In lipsa unor planuri oficiale, investitorii îşi pregătesc măsuri pe cont propriu. S-au gândit de pildă să le ia temperatura turiştilor la intrarea in staţiune.

Citește și: La ce preț vom găsi măști de protecție în farmacii din 15 mai! De la această dată va fi obligatorie protecția în spațiile închise. Ministru Economiei dă asigurări că vom plăti cel mai mic preț

Din 15 mai, România intră în stare de alertă

Din 15 mai când starea de urgenţă este înlocuită cu alerta naţională, dreptul la liberă circulaţie va putea fi limitat doar prin lege, atrag atenţia specialiştii.

Citește și: Ce înseamnă starea de alertă, ce va fi decretată în România din 15 mai. Iată ce obligații vor avea cetățenii!

Concret, orice restricţie impusă românilor după expirarea ordonanţelor militare va trebui votată de parlament.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri