Antena Căutare

Imagini cutremurătoare din Mariupol, orașul ucrainean unde încă se dau lupte crâncene. 20.000 de civili au pierit

Lupte crâncene se dau în Mariupol, acolo unde priveliștea devine tot mai greu de privit. Orașul din Ucraina este sub asediu și bilanțul victimelor în rândul civililor se ridică la peste 20.000.

colaj de imagini cu un tata si o fetita langa o cladire distrusa Galerie
Lupte crâncene se dau în Mariupol, acolo unde priveliștea devine tot mai greu de privit. Orașul din Ucraina este sub asediu și izolat și bilanțul victimelor în rândul civililor se ridică la peste 20.000. | Antena 1

Între 100.000 şi 130.000 de civili s-ar afla la Mariupol, asediaţi şi bombardaţi, fără apă şi fără hrană, iar Rusia a blocat complet ajutoare umanitare destinate oraşului, acuză viceprimarul Serghei Orlov.

”La Mariupol au mai rămas 100.000-130.000 de civili. Ei suferă din cauza atacurilor, fără apă şi hrană. (...) Rusia a blocat complet orice ajutor umanitar în oraş. (...) Populaţia supravieţuieşte. Ei împart unii cu alţii tot ceea ce au. Oamenii caută apa direct în puţuri, în pământ şi caută mâncare în magazine abandonate”, a declarat Orlov.

Citește și: Busculadă într-un club din București. Tinerii s-au călcat în picioare, după ce s-a pulverizat cu o substanţă iritantă

Aflat sub asediu și izolat de trupele rusești, Mariupol încă rezistă. Premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, a declarat că oraşul portuar nu a căzut încă sub controlul Rusiei.

Cu toate acestea, localitatea din sud-estul a fost devastată de atacurile continue ale Rusiei de la începutul războiului.

Dmitro Kuleba a declarat pentru Face the Nation de la CBS, că trupele invadatoare ”au decis să distrugă oraşul cu orice preţ”.

Imagini cutremurătoare surprinse în Mariupol

Imaginile surprinse în Mariupol stau dovadă că orașul se transformă, pe zi ce trece, într-o ruină.

Clădirile sunt puternic afectate de bombardamente și o mulțime de mașini distruse completează priveliștea de groază. Din păcate, dincolo de pierderile uriașe, civilii au cel mai mult de suferit de pe urma atacurilor.

Hrana și apa se împuținează și armata roșie a izolat orașul, astfel încât oamenii nu pot fi ajutați. În galeria foto puteți vedea imagini surprinse în orașul Mariupol, care par desprinse dintr-un scenariu de groază.

Citește și: Masa de Paște va fi mai scumpă în 2022. Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie

Rinat Ahmetov vrea să reconstruiască Mariupol

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască Mriupol, oraşul asediat de ruşi.

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Olena Zelenska și Volodimir Zelenski. Primul interviu al Primei Doamne de la începutul războiului

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters. Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a adăugat el.

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

De ce ciocnim ouăle de Paște. Care este semnificația acestui obicei străvechi... Busculadă într-un club din București. Tinerii s-au călcat în picioare, după ce s-a pulverizat cu o substanţă iritantă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x