Live acum
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

În atenția tuturor șoferilor!! Din cauza locurilor de parcare puteți face închisoare!

Găsirea unui loc de parcare este o adevărată provocare în orașele aglomertae din România. Se întâmplă deseori ca cineva să își parcheze mașina pe locul altor persoane sau să o pună extrem de prost, astfel încât blochează toată circulația. Trebuie să ai nervii tari și să nu izbucnești pentru că poți face închisoare!

Problema locurilor de parcare vă poate băga în închisoare!

TimpOnline.ro

Cei care zgârie un autoturism cu cheia, de exemplu, sunt pasibili de închisoare, pentru că legea cataloghează această acţiune drept o infracţiune de distrugere, care poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare, în cazul în care victima depune plângere penală.

„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia […] se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în Codul Penal.

În România se înregistrează zilnis astfel de cazuri aşa cum reiese din dosarele înregistrate pe site-ul Institutului Român pentru Informații Juridice: "un procent important este reprezentat de infracţiunile de distrugere a unor maşini."

Un astfel de caz este cel al unui bătrân de 74 de ani din Iaşi, care a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru că a zgâriat cu cheia o maşină și apoi a lovit-o cu uşa garajului pentru că îi bloca intrarea în garajul său.

Recomandari