Căutare Live

Instruire a militarilor români, prin simulare, pentru noile sisteme Patriot

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu, a început pregătirea pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), în pregătirea intrării în serviciul Forţelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot. Primul sistem va fi livrat în a doua parte a anului 2020.

Potrivit MApN, militarii se pregătesc, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu, pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), recent intrate în dotarea unităţii, pentru a opera sistemul de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot.

”Primul sistem PATRIOT, din cele şapte achiziţionate (patru pentru Forţele Aeriene şi trei pentru Forţele Terestre), va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române în a doua parte a anului 2020, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârşitul anului 2022. Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forţelor Aeriene, au absolvit o serie de cursuri de operare şi mentenanţă pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma”, a transmis MApN.

Potrivit sursei citate, intrarea în dotarea Forţelor Aeriene Române a sistemului Patriot va asigura o capacitate de apărare antiaeriană esenţială pentru ţara noastră, pentru apărarea spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO.

România a achiziţionat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de ameninţări aeriene actuale.

Potrivit MApN, sistemul Patriot a fost testat şi perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 ţări din întreaga lume deţinând mai mult de 220 de astfel de sisteme.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Tânără din Craiova, live pe Facebook când se aruncă de la etajul trei! Imagini dramatice | VIDEO...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri