Antena Căutare

Ce se întâmplă cu elevii care au febră în ziua Bacalaureatului! Explicaţiile ministrului Educaţiei

Liceenii care au febră în ziua Bacalaureatului pot da examenul în condiții speciale, o procedură valabilă și în anii trecuți.

Ce se întâmplă cu elevii care au febră în ziua Bacalaureatului! Explicaţiile ministrului Educaţiei
Liceenii care au febră în ziua Bacului pot da examenul în condiții speciale

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că absolvenții de liceu pot susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar dacă au febră care nu le permite intrarea în sală. Ei pot da examen în condiții speciale, o procedură valabilă și în anii trecuți.

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat Monica Anisie vineri seară.

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Ce se va întâmpla cu elevii cu temperatură de peste 37,3, în ziua examenului

Ea a explicat că părintele trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale, iar comisia județeană face cerere la minister, la comisia națională, care o aprobă.

Dacă însă elevul află chiar în ziua examenului că nu poate intra în sală, poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, a mai menționat ministrul Educației.

Cum îți afli rezultatele la probele orale de la Bacalaureat: Se fac medii din toți anii de liceu și se echivalează

Aproape 150.000 de elevi de liceu vor susține în luna iunie examenul de Bacalaureat și aproape 180.000 de elevi de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională, a mai spus Monica Anisie.

Gabriel, copilul din Botoșani rămas fără casă după un incendiu devastator, a primit haine noi și jucării. Mii de români ... De la 1 iunie, pe plajă se merge cu rezervare, dacă este aglomerat accesul este interzis. Condiții pentru salvamari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x