Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Mai mulți români din județul Iași au plecat la muncă în Germania în plină pandemie de coronavirus

În timp ce românii din străinătate sunt opriţi să mai intre în ţară din pricina riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, sunt şi oameni care fac cozi la aeroporturi să iasă. Peste 100 de persoane au luat drumul Germaniei de pe Aeroportul din Iasi. Au acasă familii, iar singura resursă financiară o reprezintă locul de muncă de peste hotare.

Mai mulți români din județul Iași au plecat la muncă în Germania în plină pandemie de coronavirus

În plină pandemie, aproape 100 de români au luat drumul Germaniei pentru a-şi câstiga pâinea. Fenomenul a fost sesizat de Casa de Pensii din Iaşi.

Oamenii au ezitat să spună că pleacă la muncă, în contextul în care tot mai multe țări din Europa își închid granițele, în contextul răspândirii coronavirus.

Citește și: China a început să testeze pe oameni un vaccin împotriva COVID-19. Urmază să fie produs în masă

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 277 în România

Alte 17 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus - 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa - au fost confirmate joi, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 277 .

În Germania, însă, lucrurile par că stau mai rău. Autoritățile de la Berlin au raportat un număr peste 10.000 de cazuri și 26 decese înregistrate până în prezent.

Recomandari