Antena Căutare

Măicuțele din Vaslui pline de har. „Sunt două maici rugătoare care au o viață diferită de a noastră.”

Cele două femei care au terorizat mai multe persoane din Vaslui, mamă și fiică, sunt cunoscute de către credincioși ca fiind maici. Cea mai în vârstă dintre ele este știută drept ”o maică plină de har”, care ”propăvăduieşte cuvântul lui Dumnezeu”.

Cele două femei care au terorizat mai multe persoane din Vaslui, mamă și fiică, sunt cunoscute de către credincioși ca fiind maici. Cea mai în vârstă dintre ele este știută drept ”o maică plină de har”, care ”propăvăduieşte cuvântul lui Dumnezeu”.

”Maica Elena (cea mai în vârstă dintre femei n.r.) şi maica Petruţa (cea mai tânără n.r.) sunt două maici rugătoare, pustnice, care au o viaţă diferită de a noastră, care şi-au ales o viaţă de jertfă în numele lui Hristos” , astfel sunt descrise cele două femei care au avut un comportament agresiv atât pe străzile din Vaslui cât și în gară.

Maica Elena era căutată de către persoanele aflate în situații dificile, cu probleme de sănătate sau din alte domenii, aceștia erau convinși că femeie îi poate ajuta să depășească momentele dificile.

Fără domiciliu, cele două maici au trăit o viață întreagă călătorind la cele mai importante icoane făcătoare de minuni din România. Acestea au fost găzduite în mănăstiri dar și în casele credincioșilor, însă în mare partea și-au petrecut viața în pustietate, unde se hrăneau cu roadele pădurii.

Prin această modalitate au ajuns și în orașul Vaslui, apelând la o credincioasă pe care au cunoscută în urmă cu 20 de ani.

”Am fost uimită să mă întâlnesc după atâta vreme cu maica Elena. Am simţit că are multe griji, de aceea am considerat că sunt datoare să o ajut. Afară era frig şi nu aveam posibilitatea să o găzduiesc, aşa că am apelat la câteva persoane credincioase să o cazeze în acea noapte. Una dintre ele s-a oferit să o ducă şi pe ea şi pe cealaltă maică la o doamnă care locuia singură. A doua zi, maicile au fost nevoite să plece. Am încercat să găsesc alte soluţii pentru cazarea lor, dar după multe încercări nereuşite le-am propus să plece unde au de mers (femeile intenţionau să ajungă la Mănăstirea Nicula n.r.). Mă aflam eu într-o situaţie dificilă şi nu puteam să le ofer ajutor. Am acceptat să le ajut să-şi facă buletinul. Mi-a povestit că maica Petruţa şi-a pierdut actul de identitate şi are nevoie să i se elibereze altul”, mărturiseşte femeia din Vaslui, care le-a venit în ajutor celor două femei.

Maica Elena cunoscută în Vaslui din anii '90

Aceasta a devenit cunoscută în rândul credincioșilor din Vaslui după un eveniment din anii '90, când îmbrăcată în haine monahale, aceasta a făcut 1.000 de metănii în Piața Civică din Vaslui.

”Eu nu am putut să fac mai mult pentru aceste două maici, din diferite motive şi regret ceea ce li se întâmplă. Aproape nu înţeleg de ce au reacţionat astfel. Sunt convinsă că se află în impas, că ceva le-a supărat, că au nişte suferinţe, pe care n-au putut să le gestioneze”

Citește și: Vaslui: Femeile îmbrăcate în haine bisericești acuzate de tentativă de omor

Sursă adevărul

Scandal la Spitalul de Urgență din Ploiești! Un medic ar fi bruscat o bolnavă care se afla în stare gravă... Fetița de cinci ani batjocorită de concubinul celei care i-a dat viaţă a ajuns în grija statului: ”Mama nu a arătat nici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x