Antena Căutare

Mihai Daniel, eroul care l-a salvat pe tânărul căzut pe șine, la metrou, rememorează incidentul. Cum s-a întâmplat totul

Mihai Daniel, eroul care l-a salvat pe tânărul căzut pe șine, la metrou, rememorează incidentul. Cum s-a întâmplat totul. Tânărul a povestit totul pe pagina de Facebook.

Mihai Daniel, eroul care l-a salvat pe tânărul căzut pe șine, la metrou, rememorează incidentul. Cum s-a întâmplat totul
daniel

Mihai Daniel, eroul care l-a salvat pe tânărul căzut pe șine, la metrou, rememorează incidentul. Cum s-a întâmplat totul. Tânărul a povestit totul pe pagina de Facebook.

Moldoveanu Mihai Daniel este voluntar în carul proiectului "Există un erou în fiecare dintre voi" iar pe 2 ianuarie a salvat un tanăr căzut pe șine, la metrou, în stația Costin Georgian. Pe pagină de Facebook Există un erou e prezentată povestea voluntarului Mihai, care „pe cât de tanăr este, pe atât de multă experientă are deja”.

„Ora 15.25…tocmai ce ajunsesem în București și mă băgasem la somn, cu gândul la gardă de diseară. Fix când să închid wi-fi-ul,primesc caz: Am zburat imediat la mașină să-mi iau trusă și să fug către metrou. Am ajuns primul,toată lumea pe langă metrou, victimă, un băiat de 17 ani, fix între cele 2 șine de tren, orientat că într-un PLS, pe sensul spre Unirii. Am dat ferm pe toată lumea la o parte, mi-am scos lanternă, m-am pus pe burtă și am început să vorbesc cu „Andrei”. Am vorbit calm, l-am liniștit, l-am întrebat ce îl doare,unde este lovit și cum a ajuns acolo. A zis că îl dor toate, dar cel mai rău capul, burtă și în piept. Mi-a zis că nu știe cum a ajuns acolo și că să.l scoatem mai repede că îi e frig rău. Au ajuns pe rând, Pompierii Morarilor, Poliție, GSS, Salvatori metrorex,punct comandă ISU. Băieții de la Morarilor mă știau foarte bine….”IAR TU?” ?? Ia lanternă și continuă să vorbești așa cu el. Mi-au dat lanternă lor, a mea începuse un lung program de somn. L-am întrebat dacă vede lumina lanternei,dacă știe la ce gură de metrou e, cum a petrecut Revelionul și în ce an am trecut.

Avea momente în care nu îmi vorbea, atunci l.am strigăt să stea de vorbă cu mine. A vorbit puțin cu el și Ofițerul ISU, care i-a zis să vorbească în continuare cu mine.Au ajuns în vreo 10 minute și Salvatorii Metrorex după care așteptau băietii Olx-ul pentru a coborî sub metrou. A apărut și UTIM, domnul doctor foarte tanăr și extrem de drăguț, „ia zi voluntare tot ce stii” și i-am înșirat toate informațiile. Au coborât Salvatorii după el,datele preliminare” e conștient, plagă cu hemoragie masivă occipitala,plagă axilă stânga,multiple contuzii abdomen și torace.

Fără plăgi care să necesite garou. S-a introdus targă lopată,s.a asigurat victimă, și pe partea dreaptă a metroului, partea cu linia sub tensiune, a fost extras și pus în salonul călătorilor, sub lanterne pentru a se dezbrăca și a se vedea toate plăgile. Aceleași, dar și cu o suspiciune de pneumotorax stâng, având în vedere poziția nefirească a acelei părti a toracelui. (mult mai ridicată față de cea dreaptă). Constante nu foarte satisfăcătoare,TA 8, SpO2 98, Pp.78, dar care brusc, probabil datorate hemoragiilor,s.au prăbusit.Medicul a sedat și Intubat băiatul,după ce s.au limitat hemoragiile și s.a efectuat scurtă anamneză. După aproximativ o oră de la apel, victima a fost transportată la Ambulantă,în vederea transportului rapid la spital. Fiind primul ajuns,am fost identificat de către poliție și cu numele la pompieri. După scurtele felicitări din partea tuturor forțelor pentru felul în care am gestionat situația (pe bune :))…doar l-am ținut de vorbă și le spuneam informațiile celor din picioare, deoarece vorbea foarte încet și fiind multă gălăgie, de mai sus nu se auzea) m-am retras către casă (poate mai prind o jumătate de oră de somn pană la 19:))) ) Liber și predat UTIM Chimiști inconștient,dar contează că e în viată și că poate o să trăiască!”, a scris tânărul pe pagina de socializare.

Calendar ortodox 2019 ianuarie. Ce puteri miraculoase are apa sfințită de la Bobotează... Boboteaza 2019. Ce tradiții și obiceiuri sunt în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x