Antena Căutare

Românii se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Mii de persoane au trecut vama în ultimele 24 de ore

În ciuda restricțiilor impuse și a recomandărilor autorităților de a rămâne în țările în care muncesc pentru a preveni o escaladare a cazurilor de coronavirus, mii de români continuă să se întoarcă acasă pentru sărbătorile de Paște.

Românii se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Mii de persoane au trecut vama în ultimele 24 de ore Galerie
Românii se întorc acasă de Paști, în ciuda restricțiilor. Mii de persoane au trecut vama în ultimele 24 de ore | Hepta

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 10.000 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră.

"În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

Românii se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Mii de persoane au trecut vama în ultimele 24 de ore

Parlamentul European ar putea crea un fond de 50 de miliarde de euro pentru lupta îm

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

Sursă: Antena3

"Apelați la un specialist!" Mesajul unui preot pentru cei care se tem de coronavirus. Cum să-ți învingi frica... Platforma online Antenaplay, program special pentru un Paşte fericit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x