Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Ministerul Educației decide ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Se ia în calcul suspendarea școlii și după Paște

Ministrul Educației a explicat într-o intervenție la un post tv că suspendarea cursurilor ar putea fi prelungită chiar și după Paște, în funcție de evoluția situației la nivel național. În acest sens, specialiștii Ministerului lucrează la mai multe scenarii, însă se dorește evitarea pe cât posibil a anulării examenelor naționale, respectiv a înghețării anului școlar 2020-2021.

Școlile ar putea rămâne închise și după Paște

"Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși", a spus Monica Anisie, la digi24.ro.

Citește și: Examenele de Bacalaureat, anulate în Olanda, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce se va întâmpla cu elevii

"Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în nici un moment în pericol pe copii și pe studenți", a mai declarat Ministrul Educației.

Menținerea suspendării școlilor după Paște, un scenariu luat în calcul

"Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea", explică Anisie.

Ministerul Educației nu vrea să amâne examenele naționale

"În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență", a conchis Ministrul Educației.

Recomandari