Căutare Live

România va avea în curând peste 10.000 de cazuri de coronavirus. Nelu Tătaru recunoaște: "Urmează două săptămâni grele"

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru pandemia de coronavirus în România, spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta susține că estimările și graficele arată un număr cuprins între 10.000 și 12.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, înregistrate în perioada ce urmează.

Pandemie de coronavirus

Hepta

Vârful pandemiei de coronavirus în România ar uma să aibă loc în următoarele două săptămâni.

„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a declarat Nelu Tătaru, în interviul pentru Digi24.

Citește și:

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

Creștere moderată a numărului de cazuri de Covid-19 în România, în prezent

Până acum, țara noastră a avut e evoluție moderată, atât a numărului de cazuri înregistrate cât și a complicațiilor apărute la pacienții bolanvi de Covid-19.

„Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. (...) Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator.

Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu a unui număr de cazuri critice să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Ecaterina Andronescu: "E clar că anul școlar îngheață, dacă profesorii vor fi în șomaj tehnic!"

Cazurile ușoare de coronavirus vor fi tratate acasă, iar cele complicate la spital, respectiv în spitalele special destinate pacienților infectați cu Covid-19 și în secțiile de terapie intensivă, pentru cei în stare gravă.

Starea de urgență, prelungită până la mijlocul lunii mai în România

Pentru a împiedica răspândirea virusului Covid-19, România a luat toate măsurile de precauție necesare, astfel că cetățenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe prevederile din ordonanțele militare emise de Guvern, să rămână în case și să nu iasă decât pentru nevoie de maximă urgență.

Galaţi: Un bărbat de 31 de ani din Vrancea, prins de jandarmi când a vrut să fugă dintr-un centru de carantină, după ce ... Un bărbat de 47 de ani a fost reţinut, după ce a înjunghiat o femeie, iar apoi şi-a provocat răni cu acelaşi cuţit...
Ultimele știri