Antena Căutare

Motivele pentru care o asistentă medicală refuză să-și lase fiica la școală: ”Beneficiul adus de orele de pregătire este infim în raport cu riscurile!”

A mai rămas puțin timp până când elevii care se pregătesc de examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat vor reveni la școală, însă o asistentă șefă,  mama unei fetițe în clasa a VIII-a, refuză să o trimită la pregătiri. 

Motivele pentru care o asistentă medicală refuză să-și lase fiica la școală: ”Beneficiul adus de orele de pregătire este infim în raport cu riscurile!” | Facebook

Marcela Vâlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului din Alba, care tratează și bolnavi de coronavirus, a dezvăluit, în cadrul unei postări făcute pe Facebook, că fiica ei nu va participa la pregătirile pentru examene.

Femeia a explicat motivele care au împins-o să ia această decizie și a spus că beneficiile pe care i le-ar aduce cele două ore de pregătire sunt infime în raport cu riscurile la care s-ar expune.

”Dacă până acum v-am împărtăşit experienţe trăite la locul de muncă, iată că a venit vremea să vă împărtăşesc „crezul” meu vis-a-vis de perioada de după ridicarea restricţiilor. Fiind mama unei fetiţe care a avut neşansa să fie în clasa a 8-a în „anul pandemiei”, nu pot să nu îmi expun punctul de vedere vis-a-vis de deciziile care s-au luat în ceea ce-i priveşte pe copiii noştri.

Se formează un nou epicentru al pandemiei de coronavirus! Explozie de cazuri de COVID-19! „Numărul deceselor se dublează la două săptămâni!”

Articolul continuă după reclamă

Copiii au fost chemaţi la pregătire în vederea susţinerii examenului de evaluare naţională (respectiv a examenului de bacalaureat) începând cu data de 02.06.2020, până în data de 12.06.2020, pentru 2 ore, respectiv 3 ore, în cazul absolvenţilor de liceu. Decizia a fost luată cu 3 săptămâni înainte de începerea pregătirii, respectiv cu 1 săptămână înainte de ridicarea restricţiilor. Prezenţa se ştie că nu este obligatorie şi au fost lăsaţi părinţii să decidă dacă copiii lor vor participa sau nu la această pregătire. Fiind părinte, dar în acelaşi timp şi cadru medical într-o secţie de Boli Infecţioase care a tratat şi tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, răspunsul meu a fost unul spontan, NU.”, a explicat femeia în postarea făcută pe Facebook.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

”A urmat o adevărată „oră didactică” pe care a trebuit să o susţin în faţa fiicei mele!”

De asemenea, aceasta a mărturisit că a trebui să se ”lupte” cu fiica ei și să-i explice de ce nu are voie să meargă la școală.

”A urmat o adevărată „oră didactică” pe care a trebuit să o susţin în faţa fiicei mele, pentru a-i explica de ce eu sunt una dintre cele 3 mame „rele” din clasă (clasă de 34 de elevi), şi nu o las să participe la orele de pregătire. Am încercat să o fac să înţeleagă că beneficiul pe care i-l aduc cele 2 ore pe zi, este infim în comparaţie cu riscul la care este expusă (Nu intru în amănunte căci risc să fiu pusă la zid de cei care susţin teorii ale conspiraţiei etc). A fost greu să înţeleagă şi să accepte decizia mea, cu atât mai mult cu cât a participat la şedinţa on-line pe care şcoala a organizat-o pentru a ne informa despre cum se vor desfăşura aceste ore, precum şi despre măsurile pe care le-a luat conducerea şcolii pentru a preveni răspândirea virusului ticălos care le-a furat copiilor bucuria participării la închiderea anului şcolar şi totodată a unei etape atât de importante din viaţa lor.”, a mai precizat ea pe Facebook.

„Tu decizi: 500 lei amendă sau 3 lei masca de protecție!”. CFR, reguli stricte pentru cei care călătoresc cu trenul! Ce măsuri au fost impuse în gări - FOTO

”Măsurile anunțate de autorități, greu de implementat și de respectat”

Am fost extrem de atentă la prezentarea măsurilor luate în şcoală în vederea primirii elevilor şi chiar dacă nu am intervenit în timpul şedinţei, o fac acum şi aici, spunând că sunt măsuri bune şi bine gândite şi îmi doresc nespus de mult ca acestea să poată fi puse în practică şi să poată fi respectate atât de către elevi cât şi de către profesori. Poate vă veţi întreba de ce cred că va fi atât de greu de respectat nişte lucruri aparent banale. Din experienţa mea de cadru medical, pot să vă răspund că va fi greu atât de implementat cât şi de respectat.

De exemplu: Dacă lucrezi în spital, trebuie să respecţi în mare, concomitent şi în aceeaşi măsură, 3 lucruri aparent simple:

1. Să lucrezi corect.

2. Să lucrezi curat.
3. Să îţi pese! Câţi dintre noi o fac??? La fel şi la şcoală, în această perioadă:

1. Trebuie respectate circuite (Câţi realizează cât de important este? Şi nu o spun ca şi acuză, ci în ideea că atât dascălii cât şi copiii nu „au la îndemână” noţiunea de „circuit”. La şcoală mergem că trebuie, că este necesar, că doar aşa putem izbuti în viaţă, dar şcoala înseamnă totodată bucuria revederii colegilor, şcoala înseamnă bucuria pauzelor binemeritate, şcoala înseamnă prietenie, şcoala înseamnă atât de mult şi de multe atât pentru copii cât şi pentru profesori!). Fără să realizeze, fără să dorească să greşească, circuitele vor fi greu de respectat, pentru că nici dascălii şi nici copiii nu sunt obişnuiţi că trebuie să intri doar pe un anumit coridor sau parte a coridorului şi să ieşi pe altul sau cealaltă parte a aceluiaşi coridor. Este un lucru nou, care necesită timp pentru a putea fi implementat. În medicină ştim semnificaţia culorilor circuitelor: roşu, galben, verde şi totuşi, şi aici se greşeşte…

2. Obligativitatea purtării măştii, care între timp a devenit o opţiune. Cum să laşi pe umerii medicului şcolar o astfel de răspundere? Cu ce a greşit acel om? Cum să spui de 3 luni, pe toate canalele de informare publică, cât de importantă este purtarea măştii în spaţii închise, gen magazin, unde stai 5-10 minute, iar într-o sală de clasă în care stai 50 min × 2, să spui că medicul şcolar decide dacă elevul/profesorul poartă mască? Dar cine este medicul şcolar? Nostradamus?

Oficial! De când vor putea românii să meargă în vacanță, în Grecia. Ce restricții vor exista. „Nu vom face spitale, din hoteluri” - VIDEO

3. S-a creat cu ajutorul DSP (MULTUMESC DSP Alba, pentru implicare!), posibilitatea testării la COVID-19 a cadrelor didactice şi a elevilor, înainte de începerea perioadei de pregătire. Altfel, părinţii au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu testarea copiilor. ERA LUCRUL CARE MĂ PUTEA FACE SĂ ÎMI SCHIMB OPŢIUNEA, însă din 31 de elevi care şi-au anunţat prezenţa la cursuri, doar 6 părinţi şi-au dat acordul pentru testarea copiilor. Dintre cadrele didactice şi auxiliare nu ştiu câte şi-au dat acordul pentru testare. A fost momentul în care mi-am spus că am luat decizia corectă în ceea ce priveşte neparticiparea fiicei mele la cursuri.

PS: Ce se întâmplă în şcolile din mediul rural care nu au grupuri sanitare??? Despre ce vorbim?”, a încheiat ea.

Elevii revin la școală din 1 iunie

Reprezentanții Ministerului Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit măsurile care trebuie luate în fiecare școală unde se vor ține cursuri de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a (2 - 12 iunie 2020). Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial.

Participarea elevilor la activităţile de pregătire va fi decisă de părinţii acestora, după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora. De asemenea, elevii vor fi însoţiţi de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până la sala de clasă şi apoi, după finalizarea activităţilor, vor fi conduşi până la ieşire.

La intrarea în școală, un cadru medical va verifica temperatura tuturor celor care intră în unitatea de învățământ (elevi, personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic). Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 37 grade.

Oficial! De când vor putea românii să meargă în vacanță, în Grecia. Ce restricții vor exista. „Nu vom face spitale, din ... Ce consecințe vor suporta polițiștii care au pus la pământ un bătrân, în fața unui magazin din Ferentari. Decizia IGPR...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x