Antena Căutare

Nati Meir, condamnat la sapte ani de inchisoare, intr-un nou dosar de inselaciune

Fostul parlamentar Nati Meir a fost condamnat, astazi, la sapte ani de inchisoare cu executare, intr-un al doilea dosar de inselaciune, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata.



Anchetatorii au retinut, in rechizitoriul prin care au dispus, in februarie, trimiterea in judecata a lui Nati Meir, ca acesta a profitat, in perioada ianuarie - octombrie 2009, de pozitia sa publica, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si candidat la presedintia Romaniei, si i-a indus in eroare pe Silvian Filoti Ilie, Ilinca Stefan, Marius Dumitru, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, carora le-a produs o paguba de 444.235 de lei.

Astfel, Nati Meir s-a prezentat partilor civile ca fiind o persoana cu putere financiara care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.

Pe de alta parte, fostul parlamentar a mai fost condamnat, pe 2 martie, la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, cu executare, tot pentru inselaciune, in dosarul in care a fost trimis in judecata in 2006, dar hotararea nu este definitiva, procesul fiind in faza de apel.

De asemenea, Tribunalul a decis in acel dosar ca Meir sa fie obligat sa returneze catre 71 de persoane pe care le-ar fi inselat aproximativ 44.000 de lei, 40.000 de dolari si 5.400 de euro. Instanta l-a mai obligat pe Meir sa plateasca catre Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL, peste 30.000 de lei. Meir va trebui sa achite si 70.000 de lei, cheltuieli de judecata catre stat.

Intr-un al treilea dosar, de data aceasta instrumentat de DNA, Nati Meir a fost trimis in judecata, alaturi de fiul sau, Or Meir, pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta, dupa ce au pretins bani de la mai multe persoane, spunand ca pot interveni la judecatori de la TB Galati si ICCJ. Procesul celor doi este pe rol, la Tribunalul Galati.

Sursa: Jurnalul

Foto: Intactimages

Doi "granguri" de la OSIM si alti cinci functionari, dati pe mana instantei... Targ de joburi in Capitala - peste 1.600 de locuri de munca pentru tineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x