Antena Căutare

Noi optionale pentru elevii claselor primare, din toamna

In aceasta toamna, copii din clasele primare vor avea cateva optionale noi. Printre ele se numara si educatia financiara.

Ministrul Remus Pricopie a aprobat programele scolare pentru anul scolar 2013-2014 in care se mentioneaza drept discipline optionale Filosofia pentru copii, Educatie pentru societate si Educatie financiara.

Intr-un comunicat al Ministerului Educatiei se arata ca elevii din clasele pregatitoare, I si a II-a vor studia Educatia pentru societate. Celelalte doua materii vor fi parcurse de copiii din clasele a III-a si a IV-a. "La Educatie pentru societate elevii vor invata elemente de conduita moral-civica si modul in care se aplica acestea in contexte reale de viata. La Filosofie pentru copii, elevii vor invata etapele pe care le implica rezolvarea unei probleme date, cum sa sustina un punct de vedere, dar si cum sa respecte punctele de vedere ale celuilalt. Programa pentru Educatie financiara raspunde unei initiative dezvoltate de Comisia Europeana in toate statele membre ale UE si isi propune educarea consumatorului si dezvoltatea receptivitatii elevilor pentru domeniul financiar, a precizat Ministerul Educatiei", se explica in comunicatul institutiei.

Ramane de vazut daca elevii vor invata cu adevarat ceva in urma acestor proiecte pe care statul le testeaza, in cautarea retetei finale.

Foto: Intact Images

Funny! Perle la BAC, sesiunea de toamna... Razboinicul condeiului! Pentru a scapa de inchisoare, Gigi Becali e gata sa-si scrie memoriile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x