Antena Căutare

Nouazeci de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand. Familia Regala se va deplasa la Alba Iulia cu Trenul Regal

Trenul Regal isi asteapta calatorii si e gata sa porneasca la drum. Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae al Romaniei vor calatori cu el pana la Alba Iulia. Acolo vor participa la celebrarea a 90 de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand, cel pentru care a si fost construit trenul. Pentru ca Familia Regala sa se simta ca acasa, compartimentele de tren au fost decorate cu tablouri, flori si lumanari aduse de la Palatul Elisabeta.

De mai bine de o saptamana, o mica armata de angajati ai Palatului Elisabeta face pregatiri pentru calatoria regala. Mobilierul si majoritatea obiectelor sunt originale, din 1930, asa ca partea de curatenie nu e chiar floare la ureche. Mai ales ca totul trebuie sa sclipeasca atunci cand Altetele vor porni la drum.

Si, pentru ca Familia Regala sa se simta ca acasa, nu vor lipsi tablourile, florile preferate ale Principesei sau vesela adusa special de la Palat.
“In anii 1930, cand a fost facut trenul asta, au prevazut destul de multe lucruri importante. Fiecare cuseta are scarita ei ca sa poti sa urci in mod elegant la etaj. Chiuvetele sunt tot din constructie”, explica o angajata.

Chiar daca au trecut decenii bune peste el, mobilierul din trenul regal nu-si arata varsta. Cu alte cuvinte, atmosfera regala. Trenul cu care vor calatori fetele regale va sosi la Alba Iulia luni, in jurul pranzului.

Politistii romani ar putea fi detasati in Franta pentru noi misiuni... Un chinez a fost retinut dupa ce n-a putut sa justifice 500.000 de lei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x