Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Eroi după suferință! Oamenii care s-au vindecat de coronavirus pot salva alte vieți: Apel venit de la medicii români

Oamenii care s-au vindecat de coronavirus pot salva alte vieți! O spun medicii care fac apel la pacienții trecuți prin experiența infectării cu Covid-19, să vină să doneze sânge. Tratamentul cu plasmă cu anticorpi contra virusului pare să fie tot mai eficient.

Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș din Capitală. Foto ilustrativă

Hepta

În acest sens, reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad au lansat un apel către pacienţii care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus să doneze sânge.

"Oameni ca dumneavoastră au avut şansa să învingă boala. Plasma dumneavoastră are anticorpi contra virusului după 14 zile de la externare şi v-aţi putea gândi să ajutaţi prin gestul dumneavoastră o persoană aflată în momente dificile. Conform cu Ordinul MS nr.654/22.04.2020, apelăm la cei care au fost internaţi în spital pentru COVID-19, confirmaţi prin test RT-PCR pozitiv, vindecaţi şi externaţi în urma RT-PCR negativ, să contacteze CTS Bârlad, după 14 zile de la externare, în vederea programării pentru donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză prioritar sau prin donare de sânge total", au transmis reprezentanţii CJTS Bârlad pe pagina de socializare.

România a mai pierdut un cadru medical în lupta cu noul coronavirus. Alte zeci de persoane sunt infectate cu COVID-19

Sângele celor vindecați de Covid-19 poate ajuta pacienți din toată țara

Cei care vor să doneze sânge trebuie să prezinte biletul de externare din spital, iar în urma unui consult medical şi după efectuarea unor analize medicale urmează să se stabilească dacă sunt eligibili pentru donare.

Recomandari