Antena Căutare

Oficial! Ce se întâmplă cu școlile, vineri, după ziua Unirii Principatelor Române

Elevii și bugetarii au sperat ca și vineri să fie zi liberă, după ziua Unirii Principatelor Române. Însă, vineri se va merge la școală, respectiv la serviciu.

Elevii și bugetarii au sperat ca și vineri să fie zi liberă, după ziua Unirii Principatelor Române. Însă, vineri se va merge la școală, respectiv la serviciu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marina Manea, a confirmat că elevii vor merge la școală vineri.

„Doar ziua de 24 este liberă, potrivit calendarului anunțat de către guvern. Ziua de 25 nu a fost declarată zi liberă, nu s-a făcut punte cu ziua de 24”, a explicat Marina Manea, pentru Edupedu.ro.

Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, este zi liberă, potrivit Codului Muncii.

Unii dintre bugetari vor lucra și joi. Este vorba despre angajaţii din unităţile sanitare sau cele de alimentaţie publică, precum şi despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producţie sau specificul activităţii.

Potrivit legii, angajatorii sunt obligaţi să le acorde angajaţilor care lucrează în zile declarate libere anumite compensaţii.

Salariaţii au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Aceştia vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Zile Libere 2019. Cum petrec românii pe 24 ianuarie de Mica Unire... Vacanțe școlare 2019. Câte zile libere au elevii în vacanța intersemestrială și când începe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x