Antena Căutare

Oile care au supraviețuit naufragiului din Portul Midia au ajuns într-o fermă de lângă București: ”Vor avea condiții nemaivăzute!”

Oile care au supravieţuit naufragiului din Portul Midia au plecat astăzi spre ferma care le va deveni casă de acum înainte.

Oile care au supraviețuit naufragiului din Portul Midia au ajuns într-o fermă de lângă București: ”Vor avea condiții nemaivăzute!” Galerie
Oi Portul Midia

”Atunci am salvat în jur de 254, astăzi am încărcat în jur dr 180. în procesul acesta 70 dintre ele înțeleg că au murit. Animalele pe care le-am încărcat sunt voioase, sunt în stare bună, sunt câteva care schiopătează și câteva tușeau, dar noi credem că sunt bine.”, a declarat Ovidiu Roșu, medic veterinar.

Pentru mutarea celor 180 de oi, asociaţiile pentru protecţia animalelor au făcut eforturi susţinute în ultimele săptămâni.

Noi căi de acces în nava răsturnată în Portul Midia. Ovinele sunt tranchilizate pentru a putea fi scoase de către salvatori

”Nu se știe nici azi în proprietatea cui sunt, noi le avem în custodie până când se va definitiva statutul lor juridic.”, a precizat Kuki Bărbuceanu, activist.

”Vor merge la Periș, într-o fermă închiriată de noi, unde vor avea condiții nemaivăzute.”, a mai precizat el.

Călătoria celor 180 de oi a durat câteva ore şi s-a făcut cu o maşină de transport specială. Medicii s-au asigurat înainte că vor avea pe drum tot confortul şi vor ajunge la destinaţie fără probleme.

VIDEO Catastrofă în Portul Midia: Câte oi din cele 14.000 au fost salvate

Oile de pe nava Queen Hind ar fi trebuit să ajungă în Libia unde, cel mai probabil, ar fi fost sacrificate. Dacă vor române în grija asociaţiei pentru protecţia animalelor, cele 180 de oi salvate vor fi ţinute în fermă până când vor muri de bătrâneţe.

O bătrână de 85 de ani a dispărut de acasă și este căutată de polițiști. Familia imploră ajutor: Ați văzut-o?... Tribunalul Buzău suspendă şedinţele de judecată timp de o oră, zilnic, până la dezbaterea în Parlament a iniţiativei leg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x