Căutare Live

Oligarhii ruși s-au întors împotriva lui Vladimir Putin. Mișcarea făcută de Roman Abramovici a fost anunțată de Volodimir Zelenski

Oligarhii ruși fac un pas în spate față de Rusia, aceștia au foarte mult de suferit în urma războiului deschis de Vladimir Putin în Ucraina, sancțiunile la nivel european nu au întârziat să apară. Astfel, anunțul făcut de Volodimir Zelenskiy, duminică, a fost cu atât mai frapant! Ce mișcare au făcut cei mai puternici oameni de afaceri ai Rusiei.

Oligarhii ruși fac un pas în spate față de Rusia, aceștia au foarte mult de suferit în urma războiului deschis de Vladimir Putin în Ucraina, sancțiunile la nivel european nu au întârziat să apară.

Hepta/ Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, pentru presa din Rusia, că mai mulţi oameni de afaceri ruşi - oligarhi - între care şi Roman Abramovici, au propus să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susţinerea armatei.

“Avem semnale de la el (n.r. – Abramovici) şi de la alţi oameni de afaceri, propunând: ‘putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva’. Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstrucţia ţării după război. Suntem gata să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau în Elveţua, vrem asta. Anumite persoane, care nu vor să îşi dea numele, spun că vor să ajute armata noastră, deşi sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a spus Zelenski.

Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa oligarhilor pentru sprijin

Volodimir Zelenski a precizat că în ceea ce îi priveşte pe oamenii de afaceri pregătiţi să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa, să le ofere contracte şi să le permită afacerilor lor să se dezvolte. “Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a mai declarat preşedintele ucrainean, potrivit news.ro.

Wall Street Journal a scris săptămâna trecută că Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovici, considerând că acesta ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Citește și: Cine e femeia care i-a dăruit o fiică lui Vladimir Putin. Era menajeră când i-a devenit amantă și acum e numită ”stăpâna Rusiei”

Nu în urmă cu mult timp au ieșit la suprafață și alte detalii despre relația lui Vladimir Putin cu oligrahii ruși. Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului Serghei Pugaciov – cunoscut și sub numele de fostul bancher al președintelui rus Vladimir Putin – a făcut dezvăluiri despre modul în care președintele Rusiei și cercul său interior guvernează. Acesta a mărturisit ce relație este, de fapt, între Putin și oligarhii ruși și ce e în spate: „Toți se urăsc”.

Acesta a numit modul în care Vladimir Putin și cercul său interior guvernează „nemilos”: „Putin, ca orice dictator, el guvernează prin reguli de împărțire”, a declarat joi Alexandra Tolstoy pentru Erin Burnett de la CNN. "Toți se urăsc. Sunt foarte competitivi. Nu au încredere unul în altul", a spus ea despre Putin și cercul său interior format din oligarhi ruși, relatează businessinsider.com.

Acesta a mai continuat cu dezvăluirile: „Și este nemilos!”. Pugaciov, care a fondat banca internațională Mezhprombank în 1992, a fost cândva cunoscut drept „bancherul Kremlinului”. El a declarat pentru Time Magazine că obișnuia să vorbească cu Putin „probabil aproape în fiecare zi”.

Dar cei doi au avut de atunci o ceartă, iar Pugaciov nu mai rămâne unul dintre cei mai buni asistenți ai lui Vladimir Putin. El a fost acuzat de deturnare de fonduri de la Mezhprombank, iar mai târziu a fost supus unui „ordin de înghețare” a activelor sale, după ce Kremlinul a promovat o campanie prin Înalta Curte din Londra, a informat The Times.

Citește și: Fenomen periculos apărut în România, după venirea refugiaților din Ucraina. Tot mai mulți români au semnalat problema

Alexandra Tolstoy a fost cu Pugaciov timp de opt ani și cei doi au trei copii. În interviul CNN, eai a descris lumea lor ca având „o bogăție nebună, nebună” și „o lipsă completă de morală umană normală”. Relația cuplului este subiectul unui documentar BBC numit „Contesa și miliardarul rus”, care este acum streaming pe Netflix în Regatul Unit.

(P) 4 momente în care trebuie să intri în cabinetul stomatologului... A fost câștigat la loto premiul de aproximativ 3 milioane de euro. Cât a putut să coste biletul norocos...
Parteneri
Băuturi care te ajută să scapi de grăsimea abdominală. Sunt perfecte pentru orice vârstă
Catine.ro
Ultimele știri
x