Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele.
„Desi par dietetici, crenvurstii au o calitate indoielica si sunt bogati in grasimi si aditivi. Alaturi de carnati, salamuri, diferite tipuri de sunca ii gasim aproape zilnic in meniul copiilor, fie la gradinite, scoli, fie la mesele de acasa. Pe langa restul aditivilor periculosi au si adaos mare de sodium, deloc bun pentru sanatate", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara, potrivit adevarul.ro.
Nu mai putin de 3 studii publicate anul acesta au scos in evidenta faptul ca binecunoscutii crenvursti cresc semnificativ riscul de cancer in cazul copiilor.
Ciorbă în loc de corn și cabinete stomatologice în școli... Imagini ȘOCANTE! Ți se rupe sufletul: Fetiţa care "ia foc" dacă iese la lumina zilei: "Mami, de ce mă ură...