Antena Căutare

Veste bombă pentru părinți! Vor putea cere liber atunci când școlile se închid temporar! Ce condiții vor trebui să îndeplinească

Părinții ar putea avea liber când școlile se închid temporar, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament. Iniţiativa vine după ce anul trecut au fost mai multe zile în care elevii au intrat în vacanţă forţată şi părinţii s-au plâns că nu au cu cine să-i lase pe cei mici.

Părinții ar putea avea liber când școlile se închid temporar, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament. Iniţiativa vine după ce anul trecut au fost mai multe zile în care elevii au intrat în vacanţă forţată şi părinţii s-au plâns că nu au cu cine să-i lase pe cei mici.

Proiecul, depus la parlament de un deputat ALDE, prevede acordarea de zile libere unuia dintre părinți, pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Inițiatorul consideră că o astfel de facilitate este binevenită și normală, deoarece nu toți părinții își pot lăsa copiii la bunici sau își permit să plătească o bonă.

Prevederile se aplică părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățămant și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățămant.

Aceștia au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autoritățile competente decretează închiderea unităților de învățământ respective.

Însă, doar unul dintre părinți va putea să ceară zilele libere. Dacă autoritățile vor descoperi că ambii părinți au cerut liber, atunci nu vor mai beneficia de această facilitate.

Deocamdată, propunerea de lege este la început şi urmează a fi dezbatută în comisiile de specialitate.

Subiecte Simulare Evaluarea Națională Matematică. Avem subiectele! Ce a picat la clasa a VIII-a... Tot mai mulți români, în pericol la locul de muncă! Ce avertizează specialiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x