Antena Căutare

Plafon mărit pentru Programul „Prima casă”. Modificări importante, anunțate de ministrul de Finanţe

Guvernul a discutat, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Programului „Prima Casă”. Ce se va schimba?

Plafon mărit pentru Programul „Prima casă”. Modificări importante, anunțate de ministrul de Finanţe
Plafon mărit pentru Programul „Prima casă”. Anunț de ultim moment, făcut de ministrul de Finanţe | Hepta

Guvernul a discutat, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Programului „Prima Casă” care va fi redenumit „Noua Casă”.

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de act normativ care modifică OUG 60/2009. Executivul va aborda şi condiţiile pentru mărirea plafonului, a anunţat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de joi a Cabinetului.

„Deci lumea cunoaşte programul Prima Casă, care a fost transformat într-o „Familie, o casă” şi acum noi o să îi spunem „Noua casă”. Dar se rezolvă toate probleme care existau şi inadvertenţele, nu?”, l-a întrebat Ludovic Orban pe ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a spus „Bineînţeles”, potrivit News.ro.

Premierul a mai întrebat dacă va fi stabilită şi „mărirea plafonului pentru care se aplică TVA”, iar ministrul de Finanţe a răspuns: „Da, vine în urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu cetăţenii, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct din domeniul financiar bancar şi dezvoltatori”.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă cu care şeful Executivului a fost de acord să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de joi este vizează programul IMM leasing de echipamente şi utilaje.

„A fost în primă lectură, săptămâna trecută, şi acum îl propun pe ordinea de zi”, a precizat Florin Cîţu.

Programul IMM Leasing asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru cumpărarea altor echipamente, iar plafonul maxim, pentru un beneficiar, este de 5 milioane de lei.

Măsură fără precedent pe litoral! Ce se va întâmpla pe terasele de pe plaja din Vama Veche: „Vrem să dăm un exemplu”... România, în noul focar de coronavirus al Europei! Resticții drastice în tot mai multe țări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x