Antena Căutare

Majorarea pensiilor, imposibilă din cauza coronavirusului. Ludovic Orban, noi declarații: ”Suntem într-o criză economică!”

Creșterea pensiilor cu 40 la sută este imposibil de susținut financiar, potrivit premierului Ludovic Orban. Acesta a anunțat, de asemenea, că alocațiile nu vor fi dublate. 

Majorarea pensiilor, imposibilă din cauza coronavirusului. Ludovic Orban, noi declarații: ”Suntem într-o criză economică!”
Premierul Orban, noi declarații despre majorarea pensiilor: ”Suntem într-o criză economică! Se vede limpede că nu poate fi susținută financiar!”

În cadru unui interviu, premierul Ludovic Orban a anunțat că majorarea pensiilor nu poate fi susținută în această perioadă.

Ministrul Apărării, după ce Parlamentul a decis impozitarea diferenţiată a pensiilor speciale: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a spus premierul, în cadrul unei emisiuni TV.

Alocațiile copiilor nu vor fi dublate

De asemenea, premierul a anunțat că România nu își permite, în aceste momente, dublarea alocațiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban, prima declarație despre dublarea alocațiilor. Ce spune despre aplicarea legii promulgate de președinte

”Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Adio, relaxare! Raed Arafat, decizie radicală, după explozia numărului de infectări: „Nu este deloc exclus”... Ultimă oră! Un autocar cu zeci de pasageri a luat foc, în Azuga! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO   ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x