Antena Căutare

Raed Arafat, pregătit pentru ce e mai rău: "Valul doi de coronavirus nu este o glumă!"

Raed Arafat susține că valul al doilea de coronavirus nu este o glumă și poate apărea oricând, inclusiv în România. Virusul ar putea ataca în mai multe valuri, explică Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, explicând că există măsuri pe care este obligatoriu să le păstrăm, în ciuda relaxării.

Într-o declarație făcută în exclusivitate la Antena 3, Raed Arafat a precizat că nu este exclus ca virusul să reapară și că "valul doi nu este o glumă".

„S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situație care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil. Aceste măsuri luate la momentul respectiv au fost bune. Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgență ne-a permis să ținem sub control epidemia, și asta se va arăta în viitor. Deja o spun și persoane care fac analize de acest gen că România totuși s-a menținut(...). Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârșit", a declarat Arafat, potrivit sursei citate.

Citește și:

„Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Relaxarea din 15 mai nu este scutită de reguli stricte

În ceea ce privește relaxarea din 15 mai, Raed Arafat spune că aceasta trebuie să fie graduală și să existe și atunci reguli.

"Dacă noi acum ne plictisim, pierdem unelte. Nu mai avem cum să impunem anumite reguli față de cei care nu vor să le aplice, că cei care vor să le aplice le aplică oricum ...dacă noi pierdem aceste unelte înseamnă că bătălia s-ar putea să se piardă sau războiul să se piardă”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: „Plămânii bolnavilor se făceau bucăți”. Mărturii din infern: Ce a văzut un medic trimis să lupte cu noul coronavirus, în Suceava

Raed Arafat: Valul doi nu este o glumă!

"„Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe... dar e greu să le diferențiezi.

Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă. Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc”, a mai spus Arafat la Antena 3.

Viorel Cataramă și Adina Alberts se despart, după ce milionarul a declarat că vrea să se autoinfecteze cu Covid-19. Ce ... O adolescentă de 17 ani din Piteşti, căutată după ce trei bărbaţi ar fi urcat-o cu forţa într-un autoturism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x