Căutare Live

Reguli greu de pus în practică în școli, din toamnă! 1,5 metri între elevi, în pauză, imposibil de respectat!

Noile recomandări pentru începutul anului şcolar sunt lipsite de realism. Sau făcute pentru o altă realitate. O spun răspicat elevii, părinţii şi profesorii din sindicatele din învăţământ

Elevii, părinţii şi profesorii din sindicatele din învăţământ au citit documentele de la epidemiologi prezentate ieri, în exclusivitate la Observator, și spun că nu sunt deloc realiste. Cum vor respectă copiii de clasa pregătitoare distanţa de un metru între ei? Şi cum vor învăţa să scrie literele alfabetului pe calculator? Ministerul Educaţiei promite că va avea răspunsuri şi soluţîi săptămâna viitoare.

Citește și:

Elevii vor reveni la cursuri pe 14 septembrie. Care sunt condițiile în care va reîncepe școala în România

Elevii vor să revină în băncile școlilor din septembrie

După experimentul școlii la distanță din ultima jumătate de an, elevii spun în cor că vor să se întoarcă în bănci. Dar distanță de un metru pare imposibil de pus în practică atunci când e vorba de preșcolari sau elevi din clasele primare.

"Poate în timpul orelor de curs s-ar putea acest lucru, dar în pauză când își vor petrece timpul liber în curte, cine să îi controleze să mențînă distanță socială", spune un reprezentant al elevilor.

Citește și:

Doar unele școli din România ar putea să-și desfășoarele orele normal, din 14 septembrie. Alexandru Rafila, despre noul an școlar

Iar dacă rămân în online sau vin cu rândul la şcoală, părințîi mai ridică o problema. Cu cine stau copiii acasă? Și cum vor învață alfabetul pe calculator?

"Acești copii trebuie asistați. vor fi familii la serviciu și nu vor avea cu cine să îi lase. Am solicitat un contrat ferm încheiat între familie și școală, astfel încât să dea posibilitatea acelor familii care vor să își asume o doză de risc și să trimită copilul la școală, dacă nu să asigure resurse educaționale", explică Iulian Cristache, de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Despre astfel de resurse e greu de povestit. Ministerul Educației promite 250 de mii de tablete cu acces la Internet până în dată de 10 septembrie. Ghidul pentru nouă tehnologie nu a apărut deocamdată.

Cifre înspăimântătoare. România are de zece ori mai multe cazuri de Covid decât Italia, raportat la populaţie... S-a terminat! Ce pățesc șoferii care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri