Live acum Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Românii au cont pe Facebook și pe Instagram, dar se duc la toaletă în curte! Ce a devenit mai iportant pentru cetățeni

Sunt conectaţi la reţelele de socializare, dar încă aşteaptă reţeaua de apă, de gaze ori de canalizare. Este situaţia în care se află mulţi români din mediul rural.

Românii au cont pe Facebook și pe Instagram, dar se duc la toaletă în curte!

Dacă statul se mişcă în ritm de melc când vine vorba despre infrastructură, companiile de cablu s-au extins cu viteza internetului. Aproape jumătate dintre gospodăriile de la ţară au astfel de conexiuni, în timp ce alte facilităţi moderne rămân un lux.

Pe uliţele din comuna Cuza Vodă se aud cocoşii şi ultimele hit-uri de pe YouTube. Pentru tinerii de aici, navigarea pe internet pare să fie principala ocupaţie.

În această localitate aflată aproximativ la 10 kilometri de Iaşi, localnicii se pot bucura de drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, însă toate acestea doar prin imaginile şi videoclipurile pe care le găsesc online. Şi asta pentru că aici, în ultimii ani, nu a mai fost finalizată nicio altă investiţie sau modernizare în afară de faptul că acum au internet.

Internetul a pătruns în 44% dintre gospodăriile din mediul rural şi în 75% din totalul locuinţelor din ţară. Nu acelaşi lucru se poate spune despre utilităţi. În prag de 2020, sub 10 la sută dintre casele de la sate au toaletă şi apă curentă. Şi doar şapte la sută dintre locuitorii de la ţară sunt conectaţi la reţeaua de gaze.

Dacă pentru tineri internetul a devenit o necesitate, pentru cei mai în vârstă, lucrările de infrastructură reprezintă cea mai mare dorinţă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro