Căutare Live

„A murit mama, suntem în doliu! De unde să plătim banii ăștia? E normal așa ceva?”. Scandal în București, după ce au fost date amenzi uriașe, pe stradă - VIDEO

Au fost plânsete şi strigăte de revoltă, în Bucureşti, după ce, la câteva minute după ce noile amenzi prevăzute de ordonanţa militară 3 au intrat în vigoare, au venit şi primele sancţiuni. 5.000 de lei au avut de plătit doi tineri prinşi la plimbare fără declaraţie pe propria răspundere. 

Scandal în București, după ce au fost date amenzi uriașe, pe stradă

Din această noapte amenzile pentru cei care nu respectă ordonanţele militare au crescut de 20 de ori. Astfel că persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei. Până acum, minimul era de 100 iar maximul de 5.000 de lei.

O altă noutate este faptul că jumătatea amenzii nu mai este jumătate din minim, ci jumătate din cât a fost sancționată persoana în cauză.

Imediat după miezul nopţii, poliţiştii bucureşteni au organizat mai multe razii pentru a vedea cine nu respectă prevederile ordonanţelor militare. Dacă un şofer al unei curse de ride sharing avea toate actele în regulă, clienţilor le lipsa ce era mai important: declaraţiile pe propie răspundere care să le justifice deplasarea.

„E ca şi cum suntem legaţi de mâini şi de picioare. Nu ştiu de ce se întâmplă în ţara noastră aşa ceva!

Este normal să mergem pe stradă şi să fim amendaţi cu 25 de milioane? E normal? Murim în case de foame!”, au spus ei.

Cei doi fraţi sunt revoltaţi că au fost amendaţi cu 2.500 de lei, cu toate că au plecat ilegal la drum, în miez de noapte.

„25 de milioane de unde plătesc eu?”, a mai rîntrebat unul dintre ei.

În speranţa că vor fi iertaţi, bărbaţii au găsit repede şi o explicaţie pentru faptul că nu au completat declaraţia: „Suntem supăraţi, suntem îndoliaţi, mama a murit! A murit mama, suntem în doliu! Nici nu ştiţi câte supărări avem!”.

Cei mai mulți bucureșteni, însă, aveau la ei toate actele necesare.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Span...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri