Căutare Live

Școli închise: când se recuperează orele? Ministerul Educației, ultimele precizări

Cum si cand isi recupera elevii orele de scoala, de luni - 26 februrarie, și martu - 27 februarie.

Școli închise de codul portocaliu de vreme rea. Ministerul Euducației face precizări în ce privește recuperarea, de către elevi, a orelor pierdute, luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie.

Școli închise. Ministerul Educației a anunțat în mod oficial că recuperarea orelor se va face "conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București". Acest lucru înseamnă, practic, că recuperarea orelor rămâne la latitudinea școlilor, în strânsă legătură cu Inspectoratul Școlar din care acestea fac parte.

Codul portocaliu a făcut că școlile și grădinițele să fie închise pentru două zile, luni și marți, în județele Dolj și Ilfov, dar și în București. Și în județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În județul Giurgiu cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit.

Recuperarea orelor pierdute din cauza temperaturilor scăzute

Ministerul Educației a anunțat cum se va proceda în aceste cazuri.

"În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene și/sau Inspectoratul școlar al Municipiului București pot aprobă, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar.

Acestea se pot aprobă numai în măsură în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București",
se arată în precizarea Ministerului.

Mersul trenurilor, afectat de VREMEA rea. Anunț de ultimă oră de la CFR Călători!... Anunț de ULTIMĂ ORĂ! După ce a anunțat că se închid școlile luni și marți, Gabriela Firea vine cu informația momentului!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri