Antena Căutare

Se dau tichete de masă caldă pentru 300.000 de pensionari. Care sunt condițiile penru a benefici de ajutor

Se vor da tichete de masă caldă, lunar, pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani care îndeplinesc anumite condiții. Persoanele vizate de această măsură vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le vor putea folosi pentru a plăti mese calde de la unităţile autorizate

Se dau tichete de masă caldă pentru 300.000 de pensionari. Care sunt condițiile penru a benefici de ajutor
Se dau tichete de masă caldă pentru 300.000 de pensionari. Care sunt condițiile penru a benefici de ajutor

Întrebat despre OUG privind tichetele de masă caldă pentru persoanele în vârstă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a răspuns că ”este pe ordinea de zi. Avem în vedere persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu pensia până în 704 lei, pensia socială. Ei urmează să beneficieze de acest tichet de masă, pe suport electronic, în valoare de 180 de lei pe lună.”

Finanțare din fonduri europene: 300.000 de pensionari vor beneficia de aceste tichete.

Pentru a beneficia de aceste tichete o categoria mai largă de pensionari, ministrul a anunțat că, în colaborare cu Ministerul Muncii, vor încerca, în viitor, scăderea vârstei, acesta fiind un criteriu impus, conform ministrului Marcel Boloș.

"Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul european de susţinere a persoanelor dezavantajate. Noi încercăm, prin negocierea cu Comisia, ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare, iar dacă fondurile reuşim să le negociem şi să le suplimentăm vom propune împreună cu Ministerul Muncii (...) scăderea vârstei, astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari", a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Cum vor obține pensionarii bonurile de masă vezi AICI

Raed Arafat a luat măsuri împotriva bărbatului care l-a amenințat cu moartea: ”Nu poți să permiți așa ceva!”... Comisia Senatului a votat legea carantinei. Mai este un pas până la adopatarea și instituirea acesteia. Ce presupune leg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x