Antena Căutare

Semnalul de alarmă tras de medici! Zăpada portocalie este periculoasă! Cum poți să previi efectele nocive ale acesteia

Faptul că în mai multe regiuni ale țării s-a așternut, în ultimele ore, zăpadă portocalie, ca urmare a nisipului saharian adus de un ciclon, nu este niciun secret pentru nimeni, însă medicii atrag atenția că aceasta este periculoasă. 

La scurt timp de la căderea zăpezii încărcată cu nisip saharian, specialiștii atrag atenția că aceasta este periculoasă pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni respiratorii, întrucât dacă este inhalat, acel praf poate provoca şi agrava afecţiuni şi alergii.

Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, poate declanşa acutizări ale unor afecţiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic. În plus, poate fi factor declanşator pentru forme de alergii. Particulele fine de nisip inhalate sunt periculoase, în special, pentru persoanele cu afecţiuni existente”, a declarat medicul Valentin Boldea, conform Mediafax.

De asemenea, ei atrag atența că persoanele care ies afară ar trebui să poarte măști pentru a nu inhala praful saharian, mai ales în timp ce ninge sau pur și simplu să evite deplasările pe stradă, mai ales în timpul ninsorii.

PAȘTE 2018. Cum să vopsești ouăle cu frunze de ceapă... Ultima oră! Primarul Capitalei, Gabriela Firea, revoltată: „Decizia era ca fiecare sector să deschidă o grădiniţă, nu to...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x