Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Raman cu tine

Subiecte și Bareme Simulare Evaluarea Națională, afișate pe Edu.ro! Ce notă iei în funcție de punctaj

Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră se afișează subiectele și baremele pe Edu.ro. UPDATE// Subiecte și Bareme Simulare Evaluarea Națională, afișate pe Edu.ro, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Verifică-ți punctajul! 

simulare evaluare nationala bareme

Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră se afișează subiectele și baremele pe Edu.ro. UPDATE// Subiecte și Bareme Simulare Evaluarea Națională, Limba și Literatura Romana, afișate pe Edu.ro, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Verifică-ți punctajul!

UPDATE: Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de corectare la Simulare Evaluare Națională 2019, Limba și Literatura Română, clasele a VII-a și a VIII-a, pe subiecte.edu.ro.

Luni, 11 martie, elevii claselor a VII-a și a VIII-a susțin Simularea Pentru Evaluarea Națională la Limba Română. Mulți se întreabă când vor apărea subiectele și baremele de corectare pe site-ul edu.ro. Din experiența anlilor trecuți, subiectele au fost publicate la categoria subiecte.edu.ro, după ora 15.00, în cursul zilei de în care s-au dat simulările. Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Educației pot alege să le urce pe site mai devreme de ora 15.00. În funcție de baremele de corectare, elevii ar putea afla ce notă iau la aceste simulări. De asemenea, anul acesta, notele pot fi trecute în catalog, dacă elevii doresc, făcând o cerere.

A1.ro vă ține la curent cu toate detaliile și a publicat subiectele la Simularea Evaluării Naționale, Limba Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. Le poți afla mai jos, accesând articolele:

Simulare Evaluare Națională 2019

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Simularea din 11 martie 2019, Boicot din partea elevilor #Dăm foaia goală!”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) i-a îndeamnat pe elevii de clasa a VII-a azi susţin simularea la Evaluarea Naţională să dea foaia goală, ca o formă de protest prin care se dorește să se aducă în atenția publică problema metodelor de evaluare din sistemul de învățământ care nu se pliază pe nevoile și interesele actuale.

"Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă", arată Consiliul Elevilor într-un comunicat de presă, citat de hotnews.ro.

În replică, Ministerul Educației a venit cu o precizare, după protestele elevilor:

“Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări”, spune instituția, care precizează că “rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor”. Vezi aici mai multe detalii.

Simulările la Evaluarea Națională continuă marți, 12 martie cu Simularea la Matematică și miercuri, 13 martie, cu Simularea la Limba Maternă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro