Antena Căutare

STUDIU: Licopenul, antioxidantul mai puternic decât vitamina C. Crește imunitatea organismului cu o rapiditatea inimaginabilă

Şi cum suntem într-un sezon bogat în fructe şi legume sfatul nutriţioniştilor este să profităm cât mai mult. De exemplu roşiile, vedetele meniurilor de vară sunt hrană dar pot deveni şi tratament. Datorită licopenului acel antioxidant care le dă culoarea roşie sau portocalie şi care este mai puternic decât vitamina C, spun studiile ştiinţifice

Studiile au demonstrat că licopenul este un fitonutrient care previne apariţia celulelor canceroase şi încetineşte dezvoltarea acestora.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Practic, de fiecare dată când consumăm alimentele bogate în licopen, organismul nostru are de câştigat.

994, real sau nu? Nelu Tătaru a spus ADEVĂRUL despre cei 994 de bolnavi: "Nu sunt noi așa cum a informat GCS, o parte sunt cei deja internați"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Așadar, putem spune despre licopen că este nutrientul vedeta al verii. Într-un singur pahar cu suc de rosii, avem doza necesara de licopen, care ne protejeaza de razele ultra violete. Recomandarea specialistilor este sa fie consumat dimineata, inainte de expunerea la soare", spune Georgiana Ion, reporter Observator.

Este foarte important cum alegeţi roşiile atunci când faceţi cumpărături. Studiile au arătat că roşiilor forţate să crească le lipseşte licopenul, aşa ca doar pulpă de culoare roşu aprins vă garantează că veţi găsi în interior toate beneficiile.

NEWS ALERT! Medicii au ieșit în stradă și protestează în fața Guvernului! "Nu mai putem! Și noi suntem oameni"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă vă plac salatele, nu uitaţi să adăugaţi puţin ulei, deoarece licopenul este liposolubil şi se absoarbe cel mai bine în prezenţa grăsimilor.

Ce medicament IEFTIN folosește Japonia împotriva coronavirusului. Tratamentul a fost inclus în manualul de medicină a procedurii privind covid-19

"Este foarte important atunci cand mancam o rosie, o salata de rosii, sa punem o lingurita de ulei, de ulei de masline. Sau cand mancam ceva rosu, sa luam si ceva grasimi pe langa el, ca sa putem sa castigam tot licopenul din el", mai spune Wasim Nazer, medic nutriționist.

La final, nu uităm nici de desert, licopenul din felia aceea de pepene, tocmai scoasă de la frigider este un adevărat balsam pentru rinichii noştri şi scade riscul afecţiunilor inimii cu până la 59%, spun nutriţioniştii.

România revine la restricții. Încă o localitate intră în carantină după o explozie de cazuri de COVID-19. Câte persoane ... Cancerul poate fi depistat cu patru ani înainte ca simptomele să apară! „Testul mai este numit biopsie lichidă”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x