Studiile au demonstrat că licopenul este un fitonutrient care previne apariţia celulelor canceroase şi încetineşte dezvoltarea acestora.
Practic, de fiecare dată când consumăm alimentele bogate în licopen, organismul nostru are de câştigat.
"Așadar, putem spune despre licopen că este nutrientul vedeta al verii. Într-un singur pahar cu suc de rosii, avem doza necesara de licopen, care ne protejeaza de razele ultra violete. Recomandarea specialistilor este sa fie consumat dimineata, inainte de expunerea la soare", spune Georgiana Ion, reporter Observator.
Este foarte important cum alegeţi roşiile atunci când faceţi cumpărături. Studiile au arătat că roşiilor forţate să crească le lipseşte licopenul, aşa ca doar pulpă de culoare roşu aprins vă garantează că veţi găsi în interior toate beneficiile.
Dacă vă plac salatele, nu uitaţi să adăugaţi puţin ulei, deoarece licopenul este liposolubil şi se absoarbe cel mai bine în prezenţa grăsimilor.
"Este foarte important atunci cand mancam o rosie, o salata de rosii, sa punem o lingurita de ulei, de ulei de masline. Sau cand mancam ceva rosu, sa luam si ceva grasimi pe langa el, ca sa putem sa castigam tot licopenul din el", mai spune Wasim Nazer, medic nutriționist.
La final, nu uităm nici de desert, licopenul din felia aceea de pepene, tocmai scoasă de la frigider este un adevărat balsam pentru rinichii noştri şi scade riscul afecţiunilor inimii cu până la 59%, spun nutriţioniştii.
România revine la restricții. Încă o localitate intră în carantină după o explozie de cazuri de COVID-19. Câte persoane ... Cancerul poate fi depistat cu patru ani înainte ca simptomele să apară! „Testul mai este numit biopsie lichidă”...