Antena Căutare

Suceava NU trebuia să intre în carantină. Numărul testelor efectuate, raportat ca număr de infectări: „Este foarte posibil”

Toate testele de depistare a COVID-19 efectuate în Suceava, indiferent de rezultat, ar fi fost raportate drept cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus! Cum s-a ajuns la o asemenea eroare?

Suceava NU trebuia să intre în carantină. Numărul testelor efectuate, raportat ca număr de infectări: „Este foarte posibil”
Suceava NU trebuia să intre în carantină. Numărul testelor efectuate, raportat ca număr de infectări | Profimedia

Primele semne de întrebare au început să apară în momentul în care Suceava raporta un număr uriaș de cazuri, față de alte județe din țară, precum şi un număr extrem de mic de persoane vindecate în comparație cu cel al infectaţilor.

Manuela Trifan, şef DSP Suceava, a început să verifice personal fiecare raportare şi a reuşit în cele din urmă să actualizeze cifrele şi să le „convertească” realităţii din teren. Potrivit Monitorul de Suceava, şi Spitalul de Urgenţă şi-a actualizat baza de date.

Șeful DSP a arătat că probleme sunt în verificarea datelor de la începutul epidemiei, când, se pare, „s-au raportat teste, nu persoane pozitive”.

Citește și:

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a afirmat dr. Trifan, pentru Monitorul de Suceava.

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Suceava

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Suceava, la Mănăstirea Putna, acolo unde un bărbat a murit și alți 31 de călugări au fost infectați cu Covid-19. Unul dintre ei se află în stare gravă.

31 de călugări au ajuns vineri noapte la SpitalulJudețean Suceava, după ce au fost descoperiți infectați cu coronavirus. Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței, notează Antena 3.

Citește și:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbat mort de Covid-19 la Mănăstirea Putna din Suceava

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică, mai scrie sursa citată.

„Vom avea două boli. Ambele ucid” Raed Arafat, previziune neagră pentru următoarele luni. Ce se va întâmpla cu coronavir... Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x