Antena Căutare

Încă șase suspecți de infectare cu Covid-19! Oamenii au intrat în contact cu bărbatul confirmat cu coronavirus

Autorităţile din judeţul Timiş au identificat şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani confirmat marţi cu coronavirus. Aceste persoane urmează să fie testate şi în prezent sunt izolate la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, din Timişoara, confirmat cu coronavirus, marţi, vor fi şi ele testate.

Citește și: Încă un caz de coronavirus în România. Pacientul infectat cu Covid-19 se află în Timișoara

4 cazuri de coronavirus în România. Bărbatul infectat a călătorit în același avion, de la Bergamo, cu femeia bolnavă

Bărbatul infectat cu coronavirus s-a aflat în acelaşi avion care a venit în 20 februarie din Bergamo (Italia), cu femeia de 38 de ani care a fost confirmată cu acelaşi virus şi care este internată la spital. De altfel, bărbatul a stat chiar pe locul de lângă această femeie, în aeronavă.

"Infectarea s-a produs prin contactul mai lung de 15 minute la o distanţă mai mică de doi metri. O cale de transmitere este cea aeriană, care este mai intensă dacă stai cu cineva de vorbă sau lângă el timp de peste 15 minute la o distanţă de 2 metri”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Citește și: Raed Arafat a afirmat care sunt gelurile dezinfectate din comerț, utile împotriva coronavirus: "Distrug Covid-19!"

În cursul zilei de marţi, bărbatul a fost transportat la spital cu izoleta, de către un echipaj SMURD. În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii faţă de care vor fi luate măsurile de autoizolare.

4 cazuri de coronavirus în România. Una dintre persoane s-a vindecat

Al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19 a fost confirmat marţi, un bărbat de 47 de ani care a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara deja diagnosticată cu coronavirus. Acesta este asimptomatic şi afebril. Până în prezent, în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

Sursa : news.ro

Ministrul Agriculturii: Am găsit în câteva judeţe dezastru legat de fraudare de fonduri pe lucrări fictive. Am găsit şi ... Alarmă falsă în cazul amenințării cu bombă de la o bancă din capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x