Antena Căutare

Un bărbat din Sibiu s-a dat drept polițist pentru a face rost de 10 lei. Este cercetat penal pentru tâlhărie

Un bărbat din Sibiu s-a dat drept polițist, a amenințat o femeie pe stradă și i-a cerut 10 lei.

politist pe strada
Un bărbat din Sibiu s-a dat drept polițist pentru a face rost de 10 lei | Shutterstock

Femeia, speriată, a sesizat poliția, iar în cele din urmă bărbatul care a tâlhărit-o a fost prins și reținut.

Citește și: Când se dă drumul la căldură în București. Condiția care trebuie îndeplinită pentru ca Termoenergetica să furnizeze agentul termic

Un bărbat s-a dat drept polițist și a tâlhărit o femeie pentru 10 lei

Întâmplarea ar fi avut loc pe o stradă din Sibiu, duminică seara. O femeie a fost oprită pe stradă de un bărbat necunoscut, pretinzând că este, de fapt, un polițist. Acesta ar fi amenințat-o pe femeie, cerându-i apoi suma de 10 lei. Sibianca i-a dat însă 27 de lei și, speriată, a sesizat ulterior poliția.

Polițiștii sibieni au reușit să-l prindă pe făptaș, după descrierea făcută de victimă, și l-au reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat penal pentru tâlhărie calificată, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

Citește și: Cât consumă încărcătorul lăsat în priză, de fapt. Câți bani dai în plus la factură. Detaliul pe care nu mulți români îl știu

„În baza descrierii oferite de către partea vătămată și urma activităților specifice desfășurate, polițiștii din sistemul de ordine și siguranță publică au depistat și condus la sediu persoană suspectată de săvârșirea acestei fapte.

În urma probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Sibiu au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând a fi prezentat în cursul zilei instanței competente cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate”, scrie Digi24.

Un alt tânăr a furat mașina de poliție și le-a dat amenzi șoferilor

Un tânăr de 23 de ani din Roșia a fost audiat de polițiști. El ar fi furat, în noaptea de joi spre vineri, o mașină de poliţie, dându-se drept polițist, apoi le-a dat amenzi șoferilor, scrie Libertatea.

Tânărul a fost prins după ce un șofer a sunat la 112. Bărbatul fusese oprit în trafic de către poliţişti la volanul unei maşini neînmatriculate, pe care a condus-o băut.

El a fost dus apoi la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, după care a fost însoțit de polițiști la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru a i se deschide dosar penal.

Citește și: Nicușor Dan, amendat pentru că nu a plătit parcarea în curtea instituției pe care o conduce. Prima reacție a edilului Capitalei

După mai multe verificări, polițiștii au descoperit că mașina de poliție fusese furată din parcare.

„Ulterior, în aceeași noapte, în jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere.

În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 03.35, autospeciala în cauză a fost identificată în localitatea Veştem. Totodată, a fost identificat şi depistat şi bărbatul care ar fi sustras autospeciala, respectiv tânărul de 23 de ani, care a fost anterior depistat sub influenţa băuturilor alcoolice”, a mai precizat sursa citată anterior.

Când se dă drumul la căldură în București. Condiția care trebuie îndeplinită pentru ca Termoenergetica să furnizeze agen... Eclipsă de soare pe 25 octombrie. Locul din România unde poate fi văzut cel mai bine fenomenul și imagini LIVE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x