Antena Căutare

Un cunoscut patron român nu mai vrea să angajeze asiatici la restaurantele sale. Cum își explică decizia: „I-am cazat pe oameni…”

Un celebru patron al unui lanț celebru de restaurante din Capitală este ferm în ceea ce privește angajații din localurile sale. Având șase locații în Capitală, cu o pondere de 10% muncitori străini, afaceristul declară că nu va mai angaja forță de muncă din Asia din cauza unor aspecte ce țin de diferențe culturale, integrare socială și igienă: „Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!”.

imagine din restaurant Galerie
Un cunoscut patron român nu mai vrea să angajeze asiatici la restaurantele sale. | shutterstock.com

Afaceristul Cătălin Mahu și-a anunțat recent extinderea localurilor sale și a făcut declarații despre personalul care lucrează în restaurantul sale. În perspectivă, acesta își dorește să renunțe la forța de muncă din Asia, după o perioadă lungă în care a lucrat cu muncitori asiatici.

Citește și: Cât câștigă angajații asiatici care îți livrează mâncarea la ușă. Banii nu sunt deloc mulți față de condițiile în care lucrează

Ce spune afaceristul Cătălin Mahu despre muncitorii asiatici: „Trebuie învăţaţi să se spele pe mâini! Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!”

Patronul unui celebru lanț de restaurante din Capitală, Cătălin Mahu, este ferm în ceea ce privește personalul, deși se confruntă cu o lipsă în țară și a preferat să aducă muncitori de peste hotare, mai exact Asia, acesta este decis, după cum a declarat, să renunțe la ei. Motivele le-a explicat fiind convins că va renunța la forța de muncă din Asia.

Citește și: Paul Nicolau (Pescobar) a recunoscut totul despre bani și salariu! Cât oferă unui angajat din Sri Lanka și ce a zis de români

„Lipsa personalului duce la lipsa posibilității de dezvoltare. Dacă vrem să deschidem restaurante, ne va fi greu să găsim personal. Îl vom găsi într-un fel sau altul, inclusiv luând oameni din alte industrii și învățându-i să facă ce avem noi nevoie”, precizează proprietarul, pentru profit.ro.

Citește și: Ce categorie de români e scutită de taxa pe concediul medical. Iată excepțiile, conform legii

„Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini! Sunt un dezastru! Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci – cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am. Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru”, a declarat Cătălin Mahu pentru profit.ro.

Citește și: Ce salariu vrea să dea „Pescobar” unui tânăr care să-i facă postări pe social media. Mulți au picat după primul mesaj dat

Patronul este însă deschis în prezent pentru muncitorii din țară și declară că el crede cu tărie în forța de muncă din România: „În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori (n.r. asiaticii). Eu cred în forța de muncă românească!”, a mai declarat el aceleiași surse.

„2023 a fost un an de scădere pentru piața de HoReCa chiar dacă nouă ne-a fost bine - și spun asta din diversele discuții cu distribuitorii, toți au simțit o contracție în relația cu partenerii din HoReCa - iar eu cred că anul 2024 va fi un an de contracție”, spune acesta pentru sursa citată mai sus.

Citește și: Locul de muncă cu salariu de 13.000 de lei net pe lună. Angajatorul oferă cazare gratuită, transport și reducere la mâncare

Acuzație de expunere de falsuri la MNAR. Criticul de artă Pavel Șușară solicită intervenția Ministerului Culturii... Un locatar și-a lăsat bradul veștejit pe scara blocului. Ce au putut să-i facă vecinii pentru gestul său: „Cât a fost ve...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x