Afaceristul Cătălin Mahu și-a anunțat recent extinderea localurilor sale și a făcut declarații despre personalul care lucrează în restaurantul sale. În perspectivă, acesta își dorește să renunțe la forța de muncă din Asia, după o perioadă lungă în care a lucrat cu muncitori asiatici.
Ce spune afaceristul Cătălin Mahu despre muncitorii asiatici: „Trebuie învăţaţi să se spele pe mâini! Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!”
Patronul unui celebru lanț de restaurante din Capitală, Cătălin Mahu, este ferm în ceea ce privește personalul, deși se confruntă cu o lipsă în țară și a preferat să aducă muncitori de peste hotare, mai exact Asia, acesta este decis, după cum a declarat, să renunțe la ei. Motivele le-a explicat fiind convins că va renunța la forța de muncă din Asia.
„Lipsa personalului duce la lipsa posibilității de dezvoltare. Dacă vrem să deschidem restaurante, ne va fi greu să găsim personal. Îl vom găsi într-un fel sau altul, inclusiv luând oameni din alte industrii și învățându-i să facă ce avem noi nevoie”, precizează proprietarul, pentru profit.ro.
Citește și: Ce categorie de români e scutită de taxa pe concediul medical. Iată excepțiile, conform legii
„Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini! Sunt un dezastru! Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci – cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am. Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru”, a declarat Cătălin Mahu pentru profit.ro.
Patronul este însă deschis în prezent pentru muncitorii din țară și declară că el crede cu tărie în forța de muncă din România: „În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori (n.r. asiaticii). Eu cred în forța de muncă românească!”, a mai declarat el aceleiași surse.
„2023 a fost un an de scădere pentru piața de HoReCa chiar dacă nouă ne-a fost bine - și spun asta din diversele discuții cu distribuitorii, toți au simțit o contracție în relația cu partenerii din HoReCa - iar eu cred că anul 2024 va fi un an de contracție”, spune acesta pentru sursa citată mai sus.