Antena Căutare

Atenție! A apărut un nou simptom al infecției cu COVID-19, iar medicii sunt șocați: ”Radiografiile arătau leziuni severe, dar ei se simțeau excelent, păreau sănătoși!”

Noul coronavirus continuă să le dea bătăi de cap medicilor din toate colțurile lumii, întrucât aceștia au descoperit un nou simptom în rândul pacienților infectați cu COVID-19.  Mai exact, ei au stabilit că nivelul de oxigen din țesuturile lor atinge un nivel catastrofal de mic, dar pacienții vorbesc și se comportă ca și cum nu ar avea vreo problemă.

Atenție! A apărut un nou simptom al infecției cu COVID-19, iar medicii sunt șocați: ”Radiografiile arătau leziuni severe, dar ei se simțeau excelent, păreau sănătoși!”
Atenție! A apărut un nou simptom al infecției cu COVID-19, iar medicii sunt șocați: ”Radiografiile arătau leziuni severe, dar ei se simțeau excelent, păreau sănătoși!”

Conform CNN, ”hipoxie fericită” sau ”hipoxie tăcută” este un nou simptom identificat în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Aceștia vorbesc, stau pe rețele sociale și nu se plâng de nicio durere, deși nivelul de oxigen din țesuturile lor este foarte scăzut și ar trebui să fie în stare de comă.

Potrivit specialiștilor, ”hipoxia tăcută” apare atunci când oamenii nu sunt conștienți de faptul că nu au suficient oxigen și se prezintă la spital într-o stare mult mai proastă decât arată. Mulți dintre ei au trecut deja prin simptomele clasice ale COVID-19 cu între două și șapte zile înainte să ajungă la spital cu greutate la respirație, spune dr. Richard Levitan, medic în New Hampshire.

A aflat că este infectată cu noul coronavirus chiar de la președintele țării. Ea a fost „cazul 1”: „Eram confuză, tristă. Numele meu era peste tot”

Acesta a întâlnit pacienți care avea nivelul de oxigen în țesuturi sub 50 la sută, în condițiile în care saturația normală cu oxigen este între 95% și 100%, iar orice valoarea sub 90% este considerată anormală.

De asemenea, medicul a declarată că radiografiile pulmonare ale acestor pacienți arătau niște leziuni pneumonice atât de severe încât ei ar fi trebuit să aibă dureri groaznice și să respire cu mare greutate.

De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Medicii unui spital din Franța vin cu dovezi

„Radiografiile lor arătau groaznic, nivelul oxigenului era foarte mic. Erau, însă, complet trezi, alerți și își butonau telefoanele”, a adăugat medicul.

Cum este explică medicii acest fenomen

Medicii susțin, însă, că în anumite cazuri, boala progresează în mod diferit. În timp ce unii pacienți se confruntă cu febră și diaree, corpul compensează lipsa de oxigen prin mărirea frecvenței respirațiilor.

”Imaginați-vă că aveți un pahar plin de aer și, brusc, acel pahar se înjumătățește. În mod natural, corpul se va strădui să compenseze cantitatea lipsă de aer și va induce o respirație de două ori mai rapidă”, spune dr. Cedric Rutland, purtător de cuvânt la Asociația Pulmonară Americană.

Te poți infecta cu noul coronavirus în piscină? Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță! „Depinde de acest detaliu!”

Astfel, oamenii nu devin conștienți de respirația sacadată, dar nivelul de oxigen din corp continuă să scadă. Tocmai acest fenomen ar putea explica decesele tinerilor care și-au pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus.

Primarul municipiului Buzău cere scoaterea de sub carantină a cartierului Poştă şi demiterea prefectului: O singură măsu... VIDEO | "Există oameni care dorm şi sunt inconştienţi". Scurgere mortală de gaze în India: 1.000 de spitalizaț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x